Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buitenlandse artiesten weten '
16dec 2014

Buitenlandse artiesten weten

SLIEDRECHT – Ondanks het nog korte bestaan van de Nederlandse internetomroep RTV Holland is het programma GospelMagazine van de Sliedrechtse presentator Theo Boer al aardig bekend bij buitenlandse artiesten. Het programma bouwde die bekendheid op via Social Media, waaronder Twitter. Artiesten volgen GospelMagazine, sturen muziek op en spreken zelfs al station calls in.

Boer zegt hierover verbaasd te zijn: ,,Het begon allemaal kort nadat ik een Twitteraccount voor het programma had opgezet. De eerste volgers waren mensen uit Nederland, maar al snel kwamen daar volgers bij uit onder meer Engeland, Finland en Amerika. De meeste volgers komen uit het buitenland en zijn artiest. In het begin waren het artiesten met kwaliteitsmuziek die in hun eigen land wel bekend waren, maar nog niet echt voet aan de grond hebben gekregen in Europa.”

Sneeuwbaleffect

Hij besloot contact te zoeken via Twitter. Ze sturen nu regelmatig muziek op. Boer: ,,Als ik dan wat van ze draaide, zorgde ik dat het in een bericht werd vermeld en zo kwam er steeds meer bekendheid voor. De artiesten verspreidde deze berichten zodat ze ook door anderen werden gelezen en dat zorgde voor een sneeuwbaleffect. Opeens was bijvoorbeeld
de Amerikaan Charlie Peacock (een wereldberoemde christen-artiest) een volger, werd er contact gelegd met een andere wereldartiest Jennifer Knapp en zorgde dat er weer voor dat haar management muziek opstuurde.  Zelfs bij Michael W. Smith is ondertussen muziek vandaan gekomen.”

Podium geven

Twitter heeft volgens Boer deuren opengezet. ,,Een bewijs wat Social Media teweeg kan brengen. Wat er zo leuk aan is, is dat ik nu ook muziek binnenkrijg van artiesten die wel goed materiaal maken, maar hier nog niet bekend zijn. Ik hoop ze een podium te kunnen geven. Het leukste is dat deze artiesten graag meewerken aan verzoeken en daarom voor mij ook een aantal kerstwensen en station calls hebben ingesproken.”

Het radioprogramma GospelMagazine is elke zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur te beluisteren op www.rtvholland.nl. Deze zender is gevestigd in Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!