Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Al een halve eeuw een gezegend huwelijk'
20dec 2014

Al een halve eeuw een gezegend huwelijk

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse echtelieden Ad Hofman (72) en Frouke Hofman – Slagboom (69) vierden dinsdag 16 december met de hele familie hun 50-jarig huwelijk met een gezellig samenzijn in het Hervormd Centrum in Hardinxveld-Giessendam. In hun eengezinswoning in de IJsselstraat kreeg het gouden echtpaar bezoek van wethouder Theo den Braanker.

De wethouder had een bloemstuk bij zich en twee kopjes waarop het gemeentewapen is afgedrukt. De heer en mevrouw Hofman wonen al 26 jaar in de IJsselstraat. Daarvoor woonden ze bijna een kwart eeuw aan de Molendijk naast het kantoor van bouwbedrijf ABB. Ad Hofman was negentien jaar als kraanmachinist werkzaam voor ABB. Toen ze na hun huwelijk in 1964 het ouderlijk huis verlieten en samen gingen wonen, bestond het bedrijf overigens nog niet. Tot de geboorte van hun eerste kind was hij als baggeraar vijf dagen per week van huis. Hij werkte voor verschillende bedrijven en oefende aan boord van een baggermolen verschillende beroepen uit, zoals kok, dekknecht en machinist. Dat laatste beroep zette hij voort aan de wal. Later werkte de heer Hofman nog als betonijzervlechter. Op 59-jarige leeftijd ging hij met de VUT. Mevrouw Hofman voedde hun vijf kinderen op: drie dochters en twee zonen. Het gelovige echtpaar is ook gezegend met dertien kleinkinderen. Beiden groeiden op in Sliedrecht waar ze elkaar als tieners leerden kennen op een plek waar veel huwelijken zijn ontstaan, namelijk: voor het gemeentehuis, wat nu het Oude Raadhuis is.

Zie ook:
Geen spreekuur wethouder van 17 juli tot en met 21 augustus (do, 9 jul 2015)
Wethouder Den Braanker verricht offici (di, 7 jul 2015)
Wethouder Visser reikt muziekdiploma (ma, 29 jun 2015)
Decentralisaties Jeugdhulp en Wmo verlopen volgens wethouder naar wens ('geen onoverkomelijke hobbels') (wo, 29 apr 2015)
Wethouder geeft startsein voor praktisch Verkeersexamen op de fiets (vr, 10 apr 2015)
Wethouder Tanis op bezoek bij Hoogendijkgroep en Bouwbedrijf Bijkerk (wo, 1 apr 2015)
Wethouder Hans Tanis brengt bedrijfsbezoek aan Pellikaan Verpakkingen (vr, 20 feb 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!