Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Griendencollege sluit een geslaagd jaar sfeervol af'
20dec 2014

Griendencollege sluit een geslaagd jaar sfeervol af

SLIEDRECHT – Een levende kerststal, kerstacts, live-muziek, een plastic huis voor Serious Request, op de foto met de Serious ReKerstman, oliebollen en andere lekkere hapjes … de leerlingen van het Griendencollege gebruikten donderdag tijdens de laatste schooldag van 2014 allerlei ingrediënten om het jaar gezellig af te sluiten. Kinderen die nu nog in groep 8 zitten, hun ouders en buurtbewoners waren welkom om sfeer te proeven. Dat iedereen in een opperbeste stemming verkeerde, had behalve de Kerst-Inn die op poten was gezet te maken met het goede nieuws dat de school niet meer onder verscherpt toezicht staat van Onderwijsinspectie.

Vorige week kreeg de directie het goede nieuws te horen. ,,De inspecteur maakt nog een rapport op. Dat zal voor onze Open Dag op 5 februari worden gepubliceerd. We mochten al bekendmaken dat we een positieve beoordeling krijgen”, aldus directrice Christa van Delen, die niet verbaasd is. ,,We zijn erin geslaagd de kwaliteit te borgen. In 2012 behaalden we al goede examenresultaten. Dat we onder toezicht bleven staan (het Griendencollege was bestempeld als een zeer zwakke school, red.) had te maken met het feit dat zo’n beoordeling wordt gedaan op basis van een driejaarsgemiddelde.” Met andere woorden: de examenresultaten in 2013 en 2014 moesten ook goed zijn. ,,Die waren goed, het afgelopen jaar zelfs zeer goed”, vertelt Van Delen, die daarvoor de hele school complimenteert. ,,De goede cijfers komen niet uit de lucht vallen. We kennen en zien de leerling en willen hem een goede opleiding en loopbaanoriëntatie bieden. Dat doen we door elke dag een beetje beter te willen worden en een zelfkritische houding aan te nemen. Er wordt veel geëvalueerd. Bovendien hebben we de afgelopen jaren een duurzame relatie met het bedrijfsleven opgebouwd. Maandag 19 januari, als de tweede Grienden On Stage wordt gehouden in de grote zaal van De Lockhorst, brengen we weer tal van beroepsbeoefenaren naar de leerlingen toe.”

De VMBO-school heeft al iets om naar uit te kijken. Eerst werd echter op gezellige wijze en met, figuurlijk gesproken, openstaande deuren een geslaagd jaar afgesloten. Niet door de gebruikelijke kerstmarkt, maar met een Kerst-Inn, die liet zien dat de school veel talent herbergt. Of het nu om spectaculaire breakdance moves gaat of een leuk filmpje voor Serious Request.Deel dit bericht met je vrienden!