Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewoners Havikstraat scheppen couscous, jambalaya en stamppot op'
21dec 2014

Bewoners Havikstraat scheppen couscous, jambalaya en stamppot op

SLIEDRECHT – ,,Eten moeten we allemaal. Als je samen met anderen eet, geeft dat een band. Met elkaar eten is een uiting van wederzijds respect en waardering voor elkaar.” Vrijdagavond 19 december was het dan zover: een maaltijd voor alle bewoners van de Havikstraat, georganiseerd door het Hart voor elkaar-team van de Eben-Haëzerkerk. Vijf bewoners van de flats in de Havikstraat hadden gerechten klaargemaakt. Aangevuld met gerechten van leden van de kerk ontstond een uitgebreid buffet in het gebouw van Stichting Kinderopvang Alblasserwaard aan de Valkweg.

Voorafgaand aan de maaltijd werd de traditionele lichtjesoptocht gehouden. Er werd een wandeling gemaakt door de Vogelenzang en De Horst. Elk kind droeg een waxinelichtje op een batterij in een glazen potje. Er deden twaalf kinderen mee. Ongeveer 35 bewoners van de Havikstraat hadden zich rond half zeven verzameld in het gebouw van de kinderopvang. Verschillende culturen ontmoetten elkaar in goede harmonie. Het stichtingsbestuur had voor deze bijzondere gelegenheid haar gebouw gratis ter beschikking gesteld. Het was al direct gezellig. De kinderen konden naar hartelust spelen met het tafelvoetbalspel en de sjoelbak en ze deden ook verstoppertje. De ouderen vermaakten zich aan tafels in een andere ruimte.

‘Buurthuis’

Wat een variatie! Koftaballetjes, salade, Turks brood, patat, Marokkaanse couscous, nasi met en zonder vlees, pompoensoep, cake met rozijnen, quiche, stamppot, kippen- en tomatensoep en jambalaya.  Omdat het bijna Kerst is werd het kerstverhaal uit de nieuwe ‘Bijbel in gewone taal’ voorgelezen.Voor de vrijwilligers van het Hart voor-elkaar team, die de liefde van God willen doorgeven en open staan voor een gesprek over God, was het de eerste keer dat ze zo’n maaltijd organiseerden. Ze staan elke twee weken op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur met een partytent in de Havikstraat. De eerstvolgende  keer is zaterdag 10 januari. Het gebouw waar vrijdagavond de maaltijd werd gehouden, wordt beschouwd als een uitstekende locatie voor een buurthuis. ,,Een ontmoetingsplek die permanent open is zou de harmonie in de wijk ten goede komen.”Deel dit bericht met je vrienden!