Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tennisbanen goed inpasbaar op locatie Benedenveer'
22dec 2014

Tennisbanen goed inpasbaar op locatie Benedenveer

SLIEDRECHT – De bespreking van het Recreatief Knooppunt in de raadsvergadering van dinsdag 16 december wierp al wat licht op de zaak, de informatiebrief die de gemeenteraad vorige week ontving maakt duidelijk hoe de toekomst van tennisclub SLTC en voetbalvereniging Sliedrecht eruit moeten komen te zien.

Wat betreft v.v. Sliedrecht was al door wethouder Len van Rekom bekendgemaakt dat de oplossing is gevonden in semi-permanente huisvesting. In de brief staat vermeld dat de club druk bezig is met het opstellen van een businessplan en de beste wijze van financiering onderzoekt. ,,Al het mogelijke wordt in het werk gesteld om al na de zomer de voorzieningen op orde te hebben.” Wat betreft de toekomst van SLTC is te lezen dat samen met de vereniging grote stappen zijn gezet om ‘de meest voor de hand liggende optie’ verder uit te werken, te weten: verplaatsing naar de locatie Benedenveer. Hier wordt een nieuwe sporthal gebouwd. ,,In goed overleg met de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer is vastgesteld dat all weather-tennisbanen goed inpasbaar zijn. Uitgangspunt is dat SLTC gebruikmaakt van de faciliteiten die al zijn voorzien in de toekomstige sporthal, zoals de kleedkamers en de kantine. Voor de winterperiode is een blaashal gepland die de beoefening van de sport het gehele jaar door mogelijk maakt.”

Besluitvorming

Volgens de wethouder is SLTC, die qua ledenaantal de afgelopen twintig jaar flink is gekrompen en mede daardoor in financieel zwaar weer terecht is gekomen, ervan overtuigd dat zij kan concurreren met andere tennisverenigingen in de regio. In beide buurgemeenten (lees: Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam) is een tennisclub gevestigd. ,,SLTC heeft onlangs een hernieuwd businessplan gepresenteerd die nog de nodige gesprekken noodzakelijk maakt. Deze gesprekken zullen zich voornamelijk richten op het financiële, bestuurlijke en fiscale gedeelte.” Van Rekom liet al mondeling weten dat er nog een paar belangrijke juridische en financiële puntjes op de i moeten worden gezet. Uiteindelijk is de gemeenteraad aan zet om over de toekomst van beide vereniging te besluiten. Het college gaat ervan uit dat zij in de eerste helft van 2015 van de betreffende raadsvoorstellen wordt voorzien waardoor besluitvorming kan plaatsvinden.

Zie ook:
Tennisvereniging SLTC wil een nieuwe, frisse start maken door aan te haken bij nieuw te bouwen Sporthal Benedenveer (wo, 13 mei 2015)
Tennissen en beachvolleyballen voor GOEDE doelen bij SLTC (wo, 13 mei 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!