Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Terugblik juni: Koninklijke IHC en volop leven in de brouwerij'
26dec 2014

Terugblik juni: Koninklijke IHC en volop leven in de brouwerij

SLIEDRECHT – Volgende week donderdag breekt een nieuw jaar aan. Ook voor Sliedrecht Vandaag, dat in 2014 een hoopvolle start beleefde en ontdekte wat zij al wist, namelijk: dat er van alles gebeurt in Sliedrecht en dat veel inwoners daarvan dagelijks op de hoogte willen zijn en een uitgesproken mening hebben over lokaal nieuws. Bij het einde van een jaar hoort een terugblik. Tot en met woensdag 31 december wordt elke dag een lijst artikelen op de site geplaatst die een indruk geven van wat er in een maand is gebeurd. Ditmaal worden de gebeurtenissen in juni uitgelicht.

In de politieke arena was de rust weergekeerd. De fracties van het CDA en de PvdA schikten zich in hun nieuwe rol als oppositiepartij en omgekeerd gold dat ook voor PRO Sliedrecht en de VVD. De SGP-ChristenUnie schoof haar eigen fractievoorzitter naar voren als de nog ontbrekende vierde wethouder. Bij zijn installatie zei Theo den Braanker dankbaar aan de slag te gaan met deze ‘pracht van een hondenbaan’.

Koninklijk

IHC veranderde haar naam en logo omdat zij net als bijvoorbeeld Boskalis het predikaat Koninklijk mag voeren. Burgemeester Bram van Hemmen hield dit ‘ best bewaarde nieuws van Sliedrecht’ maandenlang onder de pet. Het Griendencollege behaalde het afgelopen jaar weer prima examenresultaten. Dit bleek een voorbode voor het goede nieuws dat zij eind dit jaar van de onderwijsinspecteur kreeg. De school, die in 2011 als zeer zwak werd bestempeld, staat niet meer onder verscherpt toezicht.

Geel en oranje

‘Terug naar Sliedrecht’, de nieuwe single van Jan pak de Leuning, ging aan het begin van de maand de lucht in. Het comité Sliedrecht 950 jaar besloot grootschalig gemeentevlaggen in te kopen met als doel deze zoveel mogelijk aan de man te brengen en daarmee Sliedrecht geel te laten kleuren. De Jan Steenstraat was voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje het meest oranjegekleurd. De bewoners hadden er veel vertrouwen in dat de Oranje-spelers onder leiding van Louis van Gaal de voetbalwereld versteld zouden laten staan op het WK. Wat ook gebeurde.

Geldacties

Het Sliedrechtse Roparun-team Steamwork 293 liet zich op de grens van België met Nederland niet klein krijgen door hagel en bliksem. De acties die voorafgaand aan de non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam op poten waren gezet, brachten ongeveer 25.000 euro op. De clubactie van Albert Heijn Sliedrecht bracht geld in het laatje voor lokale kerken en verenigingen. In totaal circa 10.000 euro. De actie werd gehouden vanwege het 25-jarig bestaan van de supermarkt.

Leven in de brouwerij

Het Tuinfeest van Elektra en het door Sliedrecht Bruist, de Sliedrechtse Horeca Ondernemers (SHO) en United By Music georganiseerde Baggerpop brachten leven in de brouwerij. Datzelfde gold voor de Bolderbraderie en de plaatselijke wielerronde, die werd gewonnen door de kersverse Nederlands kampioen Yondi Schmidt uit Hendrik-Ido-Ambacht. De terugkeer van de Dikke Banden Races was met een recordaantal deelnemers een groot succes. Op het parkeerterrein bij De Lockhorst vlogen de PK’s in het rond. Een stuntteam op wielen zette Sliedrecht in vuur en vlam.

Familie

Sliedrecht Vandaag volgde de burgemeester bij zijn verjaardagsbezoek aan de 101-jarige mevrouw Aaldijk – Dooren, die vooral uitkeek naar de aanstaande geboorte van haar achterachterkleinzoon en hem een paar weken later in haar armen mocht nemen. Gort Modern Wonen, eind vorige eeuw verhuisd van de Oosterbrugstraat in het centrum naar de Brouwerstraat op de meubelboulevard, bestaat in 2015 liefst 170 jaar. Bram Gort droeg destijds het stokje over aan zijn zoon Wim, die samen met zijn broer Walter de vijfde generatie vertegenwoordigt. Sliedrecht Vandaag vroeg vader en zoon naar het familierecept van succesvol ondernemen.

Ongelukken

Er vonden in juni twee opmerkelijke auto-ongelukken plaats. Gelukkig zonder ernstige gevolgen voor de betrokkenen. Een politiewagen vloog uit de bocht op de Ouverture en knalde tegen een boom aan. Ter hoogte van de afrit Sliedrecht-Oost op de A15 (richting Gorinchem) was een auto onder een vrachtwagen geschoven. De traumahelikopter landde midden op de snelweg.

Werkzaamheden Deltalaan

Op 30 juni begonnen de asfalteringswerkzaamheden op de Deltalaan. Het groot onderhoud dat werd uitgevoerd, duurde twee maanden en leidde in het begin tot ergernis vanwege filevorming in Sliedrecht-West.

Hieronder staan alle artikelen uit deze periode.

Zie ook:
Terugblik juli en augustus: brutale hamster in een kooi en faillissement Helbro (zo, 28 dec 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!