Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inbraakpreventie moet op de harde schijf worden opgeslagen'
29dec 2014

Inbraakpreventie moet op de harde schijf worden opgeslagen

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse politie zet het Donkere Dagen Offensief onverdroten voort. Vandaag deelden de agenten Klaas Blokland en Janco de Pijper folders uit aan het winkelend publiek in de Populierenhof. Ook werd een poster opgehangen in de Jumbo-supermarkt. ,,Op de muur achter de kassa’s zodat het in het zicht is van mensen die in de rij staan. We willen met deze acties bereiken dat inbraakpreventie op de harde schijf wordt opgeslagen.”

,,In elk geval de drie aandachtspunten die op de poster staan vermeld”, aldus Blokland. Hij geeft een opsomming: ,,Sluit de woning goed af, zorg ervoor dat de woning bij vertrek voldoende is verlicht en zorg voor een bewoonbare indruk.” Bij het ingaan van de wintertijd start meestal het inbrakenseizoen. Tot nu toe zijn er nog weinig inbraken geweest. De politie wil dat zo houden en attendeert bewoners erop dat ze inbrekers niet moeten ‘uitnodigen’ door bijvoorbeeld de woning zonder verlichting te verlaten. ,,Met licht zet je boeven in het zicht”, wijst Blokland tot slot op de slogan van deze actie, die in het nieuwe jaar ook in andere  supermarkten wordt gehouden.

In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden al twee zogenoemde kerkacties gehouden en maakte de politie een voorlichtingsfilm op de markt om vervolgens bij de geïnterviewde marktbezoekers te kijken hoe gemakkelijk iemand binnen kan komen. Net als in 2013 konden kinderen en volwassenen deelnemen aan het spel Boef in de Wijk.Deel dit bericht met je vrienden!