Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrienden van Waerthove doneert bijzondere manden'
29dec 2014

Vrienden van Waerthove doneert bijzondere manden

SLIEDRECHT – Dankzij een donatie van de Vrienden van Waerthove heeft Rivas een aantal speciale manden aangeschaft die worden uitgeleend aan familieleden van cliënten die in hun laatste levensfase verkeren. In deze bijzondere mand zit onder andere troostende lectuur, een muziekbox met verschillende soorten muziek en chocolade.

Dankzij de donatie zijn vier manden aangeschaft. De medewerkers van het verpleeghuis op de Kerkbuurt overhandigen een mand aan familie en naasten. ,,Zij verblijven vaak of langdurig bij hun dierbare”, verduidelijkt Jos Aarnoudse, geestelijk verzorger. ,,Om hen te ondersteunen hebben we deze mand samengesteld.” Na gebruik wordt de mand aangevuld.

Laatste levensfase

Na de nieuwbouw zijn in het vernieuwde Waerthove in gebouw Noorderwaert drie appartementen speciaal ingericht voor zorg in de laatste levensfase. Daarmee beschikt zij over een voorziening voor als het thuis niet langer gaat. ,,In appartementen kunnen mensen rust nemen om tijd met elkaar door te brengen”, zegt Twan van den Munckhof, die als regiomanager werkzaam is bij Rivas. ,,Naast het verzorgend personeel en de arts kunnen in deze fase andere hulpverleners eventueel iets betekenen voor cliënt en familie. Bijvoorbeeld een aroma- en muziektherapeut, geestelijk verzorger en psycholoog.”

Informatie

Voor meer informatie over de verschillende soort zorg in Waerthove en bij Rivas kan contact worden opgenomen via de Rivas Zorglijn (0900-8440) of kijk op www.rivas.nl. - 

Zie ook:
Trekpleister Sliedrecht viert opening met donatie aan Stichting Jarige Job (di, 12 mei 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!