Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hester Nederlof en haar verhaal over de twee watertonnen' Waterdruppel
31dec 2014

Hester Nederlof en haar verhaal over de twee watertonnen

SLIEDRECHT - Naast NME-centrum De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark is een Duurzaamheidtuin ingericht. Deze is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur voor iedereen toegankelijk. De tuin bestaat uit verschillende fleurige perkjes, die samen een mooi geheel vormen. Jong en oud kan van alles ontdekken over duurzaamheid. Kijkend, ruikend, voelend of lezend kan de tuin worden onderzocht. Voor kinderen is er zelfs een speurtocht. Maar je kan er ook gewoon even zitten om je boterham op te eten. In de zomer vertelt een betrokkene elk weekend over haar of zijn favoriete onderdeel van de tuin.

Deze week: Hester Nederlof. Met haar verhaal over de twee watertonnen die aan het NME-centrum zijn bevestigd, wordt deze achtdelige Zomerserie afgesloten.
‘Hier kan wel honderd liter regenwater in’
Hester verzorgt ‘s woensdags knutselmiddagen voor kinderen tot twaalf jaar. De knutselmiddagen zijn gratis toegankelijk en worden tijdens schoolweken gehouden. Hester heeft met veel plezier de opleiding Verzorging Recreatiedieren gedaan, maar haar hart ligt bij het werken met kinderen en creatief bezig zijn. De knutselmiddagen zijn bij haar dus in goede handen. Ze weet inmiddels als geen ander wat kinderen bezighoudt.
Zeven procent
,,Op woensdag ben ik altijd blij als het niet hard regent want als het even kan houden we de knutselmiddagen buiten. Er is een overkapping waardoor we ook bij miezerig weer gewoon buiten kunnen zitten. Vaak maakt het de kinderen niet uit als ze een beetje nat worden. In de praktijk valt het trouwens best mee met de regen. Volgens de statistieken regent het gemiddeld zeven procent van de tijd en dat is voornamelijk van november tot februari. Aan het gebouw van De Hooizolder zijn twee watertonnen bevestigd. In de vorm van een regendruppel. Dit vind ik er mooi uitzien. Veel kinderen zijn nieuwsgierig wat die grote druppel aan de muur precies is. Ik leg dan uit dat als het regent de waterdruppels op het dak komen en via de regenpijp netjes in de groene gieter terechtkomen. Als het hard regent, stroomt ook het grijze deel vol. Hier kan wel honderd liter in. Het water gebruiken we om plantjes water te geven. Het mooie is dat we dan geen water uit de kraan hoeven te gebruiken en dat bespaart drinkwater.”
De Hooizolder is het Natuur- en Milieueducatiecentrum in Sliedrecht. Het natuurlokaal is gevestigd in het Feitsmapark naast de kinderboerderij. Dagelijks volgen hier tientallen schoolkinderen uit Sliedrecht lessen die over natuur en milieu gaan. Kijk voor meer informatie op www.feitsmapark.nl. Op deze site is het ook programma van de knutselmiddagen te vinden.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!