Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke IHC neemt SAS Offshore uit Alphen aan de Rijn over'
05jan 2015

Koninklijke IHC neemt SAS Offshore uit Alphen aan de Rijn over

SLIEDRECHT - Koninklijke IHC (IHC) heeft SAS Offshore, gevestigd in Alphen aan den Rijn, overgenomen. SAS Offshore is gespecialiseerd in het  ontwerpen en produceren van hoge kwaliteit dekuitrusting voor de offshore olie- en gasmarkt. Met deze overname versterkt IHC haar positie in deze sector als leverancier van betrouwbare geïntegreerde offshore systemen en geïntegreerde schepen. SAS Offshore is opgericht in 1896 in Gouda en heeft een lange staat van dienst in het leveren van pijpenlegsystemen en lieren, inclusief aanverwante apparatuur en diensten.

Het bedrijf heeft een  minderheidsbelang in het Noorse engineering bedrijf AXTech. Ook dit belang is overgenomen door IHC. AXTech ontwerpt, stelt in gebruik en levert onderhoud op heavy lifting en material handling equipment voor gebruik in ruwe en corrosieve maritieme omgevingen.

IHC en SAS Offshore werkten al veel samen aan projecten. Het meest recente voorbeeld is de levering van de zogenaamde tensioners en lieren voor de pijpenlegsystemen voor de geïntegreerde schepen van Sapura Navegação Marítima, die werden ontworpen en gebouwd door IHC. "De overname van SAS Offshore past perfect in onze strategie om totaaloplossingen te bieden", zegt Bram Roelse, CEO van IHC. "De hoge mate van kennis bij SAS Offshore en state-of-theart faciliteiten zorgen ervoor dat we nog beter in staat zijn om turn-key oplossingen te leveren. Tevens verkrijgen we, dankzij het portfolio en de lokale voorzieningen, een betere toegang tot de belangrijke offshore markten in Brazilië en Noorwegen."Deel dit bericht met je vrienden!