Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IJsbaan in de Grienden blijkt weer een toplocatie voor inleveren kerstbomen en vuurwerkzakken'
08jan 2015

IJsbaan in de Grienden blijkt weer een toplocatie voor inleveren kerstbomen en vuurwerkzakken

SLIEDRECHT - Inwoners van Sliedrecht konden gistermiddag tussen 13.30 en 15.30 uur op verschillende locaties, zoals het Bonkelaarplein en De Merwebolder, vuurwerkafval en kerstbomen inleveren. Aan het begin van de IJsbaan in Sliedrecht-Oost, tegenover appartementencomplex Arcadia, werden ze niet alleen beloond met vijftig eurocent per ingeleverde kerstboom of zak, maar kregen ze ook erwtensoep of een broodje worst.

Veel bewoners genoten van deze traktatie. Andersom genoten de gemeente en het wijkplatform, die dit hadden geregeld, van de hoeveelheid afval die netjes was opgeruimd en naar de gemeentewerf kon worden gebracht. De kerstbomen gingen direct de versnipperaar in. ,,Op de andere locaties staat een container. Die voldoet prima. Hier werden vorig jaar echter zoveel bomen gebracht dat ze met moeite allemaal in de container konden worden gegooid”, aldus Martine Collewijn van de gemeente. De verwachting dat het weer een drukte van jewelste zou zijn, komt uit. Na een uur zijn er al meer dan tweehonderd kerstbomen opgeslokt en uitgespuugd en ook de gemeentewagen puilt uit met vuurwerkzakken die in december huis aan huis werden bezorgd.
Verhuizing
,,Het is een illusie om te denken dat er in het hele dorp geen snippertje meer op straat ligt, maar het draagt wel bij aan een schoner Sliedrecht”, vertelt Harry Hoogerwerf van het wijkplatform, dat sinds vorig jaar bijdraagt aan deze jaarlijkse actie van de gemeente. ,,Met alle plezier. We vinden het leuk bewoners aan te moedigen. Kinderen komen met veel enthousiasme bomen en zakken brengen en verdienen er een leuk zakcentje mee.” Vaak met behulp van hun ouders. Die soms een zucht slaken omdat ze nog een paar keer heen en weer moeten lopen om zoon- of dochterlief te helpen, maar er wel de lol en het nut van inzien. Voor bewoners van de Grienden is het in elk geval een stuk dichter bij huis. Voorheen vond de inzameling plaats op het parkeerterrein van onder andere SKC Merwede aan de Thorbeckelaan. De verhuizing naar de veel oostelijker gelegen IJsbaan is een goede keuze gebleken hetgeen alleen al blijkt uit het feit dat de versnipperaar is ingezet om de hoeveelheid bomen aan te kunnen.
‘Meer kunstbomen’
In totaal zijn er 1028 kerstbomen ingeleverd. Wel iets minder dan vorig jaar. Toen bedroeg het totaal 1114. Hoogerwerf: ,,Landelijk gezien worden er steeds minder ‘echte’ kerstbomen gekocht. Steeds meer mensen gaan op kunstbomen over. Wellicht is dit een oorzaak. Desalniettemin mogen we trots zijn op het resultaat.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!