Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook Sliedrecht maakt vanavond het statement '
08jan 2015

Ook Sliedrecht maakt vanavond het statement

SLIEDRECHT - Minuut stilte en toespraak burgemeester. Wie naar het 4 mei-monument komt, wordt gevraagd potloden neer te leggen in plaats van bloemen. Burgemeester Bram van Hemmen roept een ieder in Sliedrecht op vanavond naar het 4 mei-monument op de hoek van de Rembrandtlaan en de Stationsweg te komen en op te staan voor ‘onze vrijheid’. Dit naar aanleiding van de aanslag in Parijs. ,,De aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid én de vrijheid van godsdienst! Dit raakt ons allen in het hart van onze democratie”, aldus de burgemeester, die meldt dat hij het bijzonder en tegelijkertijd vanzelfsprekend vindt dat in ieder geval de pers, de politie, leden van het bestuur van de moskee en de synagoge en voorgangers en vertegenwoordigers van de kerken aanwezig zullen zijn.

Iedereen is van harte welkom vanaf 17.45 uur. Dan is de inloop bij het monument. Van Hemmen hoopt dat Sliedrecht op deze manier een statement maakt. ,,Een statement dat niemand ontgaat: handen af van onze vrijheid!”
De burgemeester houdt om 18.00 uur een toespraak. Ongeveer vijf minuten later wordt een minuut stilte gehouden. Aansluitend wordt een speciaal voor dit moment geschreven gedicht voorgedragen van een Sliedrechtse die haar werk publiceert onder het pseudoniem Petra M. Heerenwaaijer.
Ter afsluiting is er een kopje koffie in Overslydrecht. Wie naar het monument komt, wordt gevraagd in plaats van bloemen potloden mee te nemen als symbool van persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!