Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bijeenkomst samen op staan voor onze vrijheid'
08jan 2015

Bijeenkomst samen op staan voor onze vrijheid

SLIEDRECHT - Burgemeester Van Hemmen roept u allen op om vanavond samen op te staan voor onze vrijheid. Dit naar aanleiding van de aanslag in Parijs.

Van Hemmen: “Ik vraag u: laten we met elkaar opstaan voor wat er echt toe doet, namelijk: vrijheid. De aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, pers-vrijheid én de vrijheid van godsdienst! Dit raakt ons allen in het hart van onze democratie.”

De burgemeester vindt het bijzonder en tegelijkertijd vanzelf-sprekend dat in ieder geval de pers, de politie, leden van het bestuur van de moskee en de synagoge, voorgangers en ver-tegenwoordigers van de kerken aanwezig zullen zijn.  

Iedereen is van harte welkom vanaf 17.45 uur. Dan is de inloop bij het 4 mei monument hoek Stationsweg/Rembrandtlaan. Van Hemmen hoopt dat Sliedrecht op deze manier een statement zal maken wat niemand ontgaat: handen af van onze vrijheid!

Programma
18.00 uur toespraak burgemeester Van Hemmen

Circa 18.05 uur een minuut stilte

Aansluitend voordracht van het speciaal voor dit moment ge-schreven gedicht door Petra M. Heerenwaaijer

Ter afsluiting een kopje koffie in Overslydrecht.

Wilt u a.u.b. in plaats van bloemen, potloden meenemen als symbool van persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrij-heid van godsdienst om neer te leggen bij het monument?Deel dit bericht met je vrienden!