Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eenheid tussen kerken en christenen in Sliedrecht'
12jan 2015

Eenheid tussen kerken en christenen in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Vrijdag 23 januari staan de Rooms-Katholieke H. Theresia van Avila parochie, de vrijzinnige geloofsgemeenschap Onze Roeping Getrouw, de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht stil bij de Week van Gebed voor de eenheid van kerken. Samen trekken ze deze avond van kerkgebouw naar kerkgebouw om te delen wat hen bindt, namelijk: het gebed tot God.

De samenkomst begint om 19.00 uur in het kerkgebouw van de Rooms-Katholieke Parochie aan de Stationsweg. Daarna vertrekken de deelnemers naar het kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk en van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap om uiteindelijk te eindigen in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat. Omstreeks 20.30 uur worden de deelnemers daar verwacht. Bij slecht weer of gladheid blijft men in het gebouw aan de Stationsweg.
Met deze samenkomsten en de wandeling willen de samenwerkende kerken aandacht vragen voor het gebed om eenheid tussen kerken en christenen. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen en het zo ‘een lopend vuurtje’ te laten zijn. Elk jaar belegt de Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie in januari deze Week van Gebed, die dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 25 januari. Het thema is Dorst?
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!