Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Anton van Rees krijgt een stortvloed aan reacties na Twitterbericht aan en over '
12jan 2015

Anton van Rees krijgt een stortvloed aan reacties na Twitterbericht aan en over

SLIEDRECHT - ‘Het beschuldigen van de PVV tot het oproepen van vreemdelingenhaat ligt blijkbaar gevoelig. Straks ben ik nog trending topic.’ Dat laatste is wat overdreven, maar Anton  van Rees, fractievoorzitter van de PvdA in Sliedrecht, heeft het, zoals een collega-journalist opmerkte, wel druk met de stortvloed aan reacties naar aanleiding van zijn Twitterbericht vanmiddag aan het adres van PVV-leider Geert Wilders, die zelf ook reageerde.

‘Zo kennen we de PvdA weer’, twitterde Wilders, die door Van Rees een angstzaaier werd genoemd en volgens hem een grotere bedreiging vormt voor de samenleving dan alle moslims bij elkaar, zo waren zijn letterlijke woorden op het sociale medium. Van Rees neemt in het lokale politieke debat geen blad voor de mond en doet dat landelijk ook niet. Aangezien in zijn Twitterprofiel vermeld staat dat hij de plaatselijke PvdA-fractie aanvoert, werd hij zowel door Wilders als andere reageerders in de PvdA-hoek gedrukt. Zo vroeg één van de reageerders hoe @diederiksamsom en @hansspekman hierover denken waarop Van Rees op voor hem toch wel enigszins kenmerkende wijze antwoordde dat hem dat geen reet kan schelen. ,,Ik heb mijn persoonlijke mening geuit en die steek ik niet onder stoelen of banken, zeker nu niet.”
,,Volgens mij heeft de maatschappij deze week duidelijk aangegeven: liever met dan tegen elkaar.” Na de korte reactie van Wilders twitterde Van Rees ‘dat samenleven moeilijk is als je alleen de strijd opzoekt en niet de oplossing.’
Eerder op de dag had hij het bericht geplaatst dat het mooi zou zijn als Sliedrechtse gelovigen vrijdag naar de moskee gaan en de moslims zondag naar de kerk. Daar werd ook op gereageerd, maar aanmerkelijk minder.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!