Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Over muren heen kijken'
13jan 2015

Over muren heen kijken

SLIEDRECHT - Twee dorpsbewoners zijn vandaag het initiatief gestart om binnen Sliedrecht over muren (religieus of niet) heen te kijken. ,,Zodat we elkaar beter leren kennen en vooroordelen verdwijnen”, zo melden zij op hun Twitteraccount @MuurloosSld.

De Facebook-pagina van Muurloos Sliedrecht heeft als achtergrond de tekst: Samen sterk tegen stigma. Verder schrijven de initiatiefnemers dat zij nieuwsgierig zijn naar de ander in hun dorp. ,,De ander achter muurtjes, de ander waar vooroordelen over zijn, de ander die wij niet kennen, de ander die wij meestal ontwijken en de ander die wij niet goed begrijpen. Wij zoeken in deze tijd van onbegrip juist die ander op om wederzijds begrip te krijgen. Wij hoeven de ander niet te veranderen of te overtuigen. Wij willen graag elkaar leren kennen en met respect accepteren. Ondanks verschillen in levenswijze, geloof of ongeloof.”
‘Potentiële wereldreizigers’
,,Uiteraard hopen wij dat er mensen zijn die willen aanhaken. Mensen die net als wij nieuwsgierig zijn en open staan om te leren van en met elkaar. Mensen die, net als wij, potentiële wereldreizigers zijn en die door klein te beginnen een groot verschil hopen te maken.” Muurloos Sliedrecht wil, zo twittert zij, initiatieven om nader tot elkaar te komen promoten.
‘Diensten bijwonen’
Op Facebook staat een uitgebreid verhaal van Maria Stam, die zichzelf als een potentiële wereldreiziger beschouwt en onder andere schrijft dat ze dit jaar in alle geloofsgemeenschappen en gebedshuizen in Sliedrecht eens een dienst bij wil wonen. ,,Niet omdat ik op zoek ben naar een geloof, maar omdat ik hoop op die manier begrip te krijgen waar ik dat nu niet heb. Omdat ik mijn negatieve ervaringen met geloof (extremisten, terroristen, mensen die hun geloof inzetten als superioriteit) graag wil vervangen door positieve ervaringen”, aldus de Sliedrechtse, die ook  betrokken was bij Secret Santa.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!