Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoolbesturen kunnen aannemer aan het werk zetten in het Griendencollege'
13jan 2015

Schoolbesturen kunnen aannemer aan het werk zetten in het Griendencollege

SLIEDRECHT - Het schoolgebouw van het Griendencollege aan de Kamerlingh Onneslaan wordt dit jaar aangepast zodat de VSO-leerlingen van De Bleyburgh en de leerlingen van nevenvestiging De Wereldbol hier onderwijs kunnen volgen. De schoolbesturen tekenden gisteren (zie foto) een samenwerkingsovereenkomst. Vervolgens overhandigde  wethouder Hans Tanis op feestelijke wijze een opdrachtbrief aan de ondertekenaars waarmee het bouwbeheerschap wordt overgedragen.

Nu het opdrachtgeverschap is overgedragen, kunnen de schoolbesturen de aannemer opdracht geven de reeds gemaakte plannen uit te voeren. Bij deze plannen is rekening gehouden met de behoefte van de kinderen. Daarom is er sprake van twee aparte ingangen. Het worden twee aparte scholen in één gebouw. Hiermee behouden beide scholen hun eigen uitstraling. Doordat de verkeersstromen voor de leerlingen van De Bleyburgh en De Wereldbol zoveel mogelijk op eigen terrein plaatsvinden wordt de overlast in de straat tot een minimum beperkt. De bestuurders Kees de Jongh en Jim Bijlstra gaven aan zeer tevreden te zijn en uit te kijken naar het eindresultaat. Het college zei in de persoon van de wethouders Theo den Braanker en Hans Tanis blij te zijn dat samen met de schoolbesturen een plan is gemaakt dat recht doet aan de eigenheid van beide scholen. ,,Hierdoor wordt zowel de positie van het speciaal als het voortgezet onderwijs versterkt en kunnen we kinderen in Sliedrecht zoveel mogelijk in hun eigen leefomgeving onderwijs bieden.”
Vijf groepen van de Bleyburgschool verhuizen in de zomer van 2016 naar de Brede School die in de wijk Baanhoek-West wordt gerealiseerd.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!