Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Defecte straatverlichting roept bezorgdheid en ergernis op'
14jan 2015

Defecte straatverlichting roept bezorgdheid en ergernis op

SLIEDRECHT - Zowel op Twitter als op deze website werden gisteravond reacties geplaatst over defecte straatverlichting op verschillende plekken in Sliedrecht. Een bewoonster van een donker Havenkwartier twitterde enigszins sarcastisch dat het weer gezellig is. ,,Wat sfeer in de straat brengen, kan geen kwaad.” Iemand anders berichtte op hetzelfde medium dat de lantaarnpaal bij het zebrapad op de Deltalaan (ter hoogte van de Weresteijn) nog steeds kapot is. Op Sliedrecht Vandaag.nl verscheen een kritische opmerking over lantaarnpalen die niet branden op de Rivierdijk-Oost.

Een andere sitebezoeker had toen al in een reactie de tip gegeven aan de gemeente om de straatverlichting bij oversteekplaatsen eens goed te controleren. Deze opmerking kreeg bijval van andere reageerders. Degene die op Twitter over de kapotte straatverlichting op de Deltalaan had bericht, werd door een plaatsgenoot geattendeerd op de servicelijn van de gemeente. Het nummer is 0184-495994. Een dergelijke melding doen kan ook digitaal (lees: op de website van de gemeente).
Storingen
In oktober vorig jaar werd er ook geklaagd over defecte straatverlichting. De gemeente liet toen desgevraagd weten dat meldingen over storingen aan de openbare verlichting altijd via de servicelijn moeten worden gemeld. ,,Omdat de klacht dan geregistreerd wordt en direct bij de juiste behandelaar terechtkomt. De gemeente meldt de klacht, als het gaat om een kabelstoring, direct bij Stedin als hoofdverantwoordelijke van het ondergrondse kabelnet en kabelstoringen in Sliedrecht. De gemeente meldt de klacht en bewaakt deze. Dat wil zeggen dat als de klacht niet is verholpen de gemeente direct contact opneemt met Stedin. Hiervoor gelden wel afspraken: vijf werkdagen voor een kleine storing (tot vijf lichtmasten) en twee werkdagen voor grote storingen. Stedin meldt deze klachten bij diens aannemer (Joulz, red.) De gemeente heeft als direct aanspreekpunt alleen Stedin. Dat de gemeente iets meldt bij Joulz is niet aan de orde.” Ook werd verwezen naar onderstaande link waarop bewoners storingen kunnen zien die bekend zijn bij Stedin:
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!