Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tien distributiepunten voor nooddrinkwater in Sliedrecht'
15jan 2015

Tien distributiepunten voor nooddrinkwater in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Mocht het gebeuren dat in Sliedrecht het drinkwater uitvalt dan zijn er in de gemeente, verspreid over het dorp, tien distributiepunten waar het drinkwaterbedrijf Oasen nooddrinkwater naartoe brengt. Dit schrijft het college aan de CDA-fractie, die vlak voor het Kerstreces schriftelijke vragen stelde aan het gemeentebestuur om zo te weten te komen of Sliedrecht is voorbereid.

In de beantwoording staat vermeld dat de gemeente verantwoordelijk is voor de inventarisatie, inrichting en bemensing van de distributiepunten, die, zo is ook te lezen, vooraf zijn vastgesteld en zijn opgenomen in de gemeentelijke draaiboeken ten behoeve van crisisbeheersing. Binnen de Drechtsteden is er geoefend in het operationeel krijgen en houden van een distributiepunt voor nooddrinkwater.
Waar de tien distributiepunten zich bevinden, staat niet vermeld. Indien de drinkwatervoorziening in Sliedrecht uitvalt is Oasen verantwoordelijk voor het treffen van alle maatregelen om de verstoring zo spoedig mogelijk op te heffen en eventueel (lees: als dit niet lukt) voor het leveren van nooddrinkwater.
BRon: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!