Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lokale afdeling De Zonnebloem viert 25-jarig jubileum met feestelijke dag in De Lockhorst'
21jan 2015

Lokale afdeling De Zonnebloem viert 25-jarig jubileum met feestelijke dag in De Lockhorst

SLIEDRECHT - De Nationale Vereniging De Zonnebloem zet zich al 66 jaar in voor mensen met een lichamelijke handicap. Na de oprichting in 1949 van Stichting De Zonnebloem door de vroegere radiopresentator Alex van Wayenburg ontstonden in heel Nederland plaatselijke comités die regelmatig bezoek en diverse andere activiteiten verzorgden. In 1964 werd de stichting een vereniging met ondersteunende leden. Zowel het aantal leden als vrijwilligers nam snel toe waardoor steeds meer activiteiten voor zieken en gehandicapten konden worden georganiseerd. De lokale afdeling werd 9 januari 1990 opgericht en is dus een kwart eeuw oud. Het 25-jarig jubileum wordt donderdag 29 januari gevierd in De Lockhorst.

,,Wat op die datum klein is begonnen, is uitgegroeid tot een bloeiende organisatie in de Sliedrechtse samenleving”, vertelt voorzitter Wim Blanken trots. ,,Met deze jubileumviering wil het lokale bestuur de deelnemers van de afdeling een bijzonder programma aanbieden. Daarnaast zullen als dank de vele vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.”
Optredens
Het programma beslaat de hele dag. Op het menu staan niet alleen een lunch en diner, de gasten krijgen ook optredens voorgeschoteld van onder andere het bekende zangduo Saskia & Serge en Huub Cooijmans, die zich presenteert als jongleur, goochelaar en diabolo-virtuoos en het publiek vermaakt met zowel een podiumact als Table Magic. Van 16.30 tot 18.00 uur is er een receptie in de Burchzaal. Iedereen is welkom.
Burgemeester
Burgemeester Bram van Hemmen komt ‘s morgens een kijkje nemen. De jubileumviering wordt mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van Van Beest B.V. , Familie Maat, Stichting De Kaai, Lions Alblasserwaard Souburgh, Van Vliet Zand- en Grindhandel en Bouwbedrijf Visser B.V.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!