Alles over Sliedrecht...
23jan 2015

De band tussen Sliedrecht en Ford

SLIEDRECHT - Sliedrecht en Ford hebben al sinds jaar en dag een bijzondere band. Zo zijn veel inwoners van Sliedrecht wel bekend met lokale Ford dealer Ardea Auto en rijden er een flink aantal inwoners in een auto van dit merk. Die medaille heeft ook een keerzijde: in 2013 werd een Roemeense vrouw aangehouden, nadat ze geprobeerd had bij verschillende oudere mensen geld uit de portemonnee te halen. De auto waarmee de vrouw wilde ontsnappen? Een blauwe Ford Focus. Vanwege de band tussen Sliedrecht en Ford, geven we je graag een update over het laatste Ford nieuws.

Vijf miljoen Ford Ecoboost-motoren

Ford heeft de magische grens van vijf miljoen Ford Ecoboost-motoren bereikt. Een Ecoboost-motor is een term die gebruikt wordt voor ingespoten, geblazen benzinemotoren met drie, vier of zes cilinders. De eerste Ecoboost-motor werd in het jaar 2010 geproduceerd. Vijf jaar later staat de teller dus op vijf miljoen. De populairste Ecoboost-motor in Europa is de 1,0-liter Ecoboost met drie pitten.

Investeringen in Mexico

Ford is al enige tijd op zoek naar extra productiecapaciteit en lijkt dat nu gevonden te hebben in Mexico. Het bedrijf is namelijk van plan 2,5 miljard dollar te investeren in dit land. Op dit moment heeft Ford drie fabrieken in Mexico. Als we de geruchten mogen geloven, wil Ford ook nog eens 1,3 miljard dollar investeren in een bestaande motorenfabriek en 1,2 miljard dollar in de bouw van een nieuwe fabriek voor versnellingsbakken.

Patent op elftrapsautomaat

Voor de gewone man lijkt een elftrapsautomaat misschien wat overbodig, maar Ford is het daar in ieder geval niet mee eens. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd op de automaat met elf versnellingen. Volgens Ford zouden elf versnellingen zorgen voor een betere afstemming tussen het schakelgedrag en de koppelkromme. Onlangs liet Ford al weten dat zij een tientrapsautomaat willen introduceren in de Ford Raptor. Naar verluid zou de elftrapsautomaat ook voor deze wagen bestemd zijn.

De nieuwe Ford Galaxy

Nadat Ford eerder een vernieuwde versie van de Ford S-Max liet zien, heeft het bedrijf nu ook de geheel nieuwe Ford Galaxy laten zien aan het grote publiek. De Ford Galaxy wordt een zevenzitter en zal later dit jaar op de markt verschijnen. De Galaxy zal zich profileren als de praktische broer van de S-Max en krijgt onder andere een panoramaschuifdak. Ook zal het mogelijk zijn om alle stoelen, met uitzondering van die van de bestuurder en bijrijder, in de bodem te verbergen. Andere interessante features zijn de Adaptive Front Lighting en de Intelligent Speed Limiter. Dit eerste zorgt ervoor dat lichtbundels aangepast worden aan de omgeving en dat camera’s aan de voorkant voor meer zicht zorgen in onoverzichtelijke situaties.

Ford C-Max: 21.495 euro

Al in 2014 presenteerde Ford de vernieuwde C-Max en Grand C-Max. Het bedrijf had het prijskaartje echter nog even achterwege gelaten. Onlangs heeft Ford dit bedrag bekend gemaakt: voor de C-Max ziet het bedrijf een prijskaartje van 21.495 euro voor zich. Met de komst van het prijskaartje, kan de auto vanaf heden ook besteld worden.Deel dit bericht met je vrienden!