Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '11e Filmfestival op 24 januari 2015 in het Nationaal Baggermuseum.'
23jan 2015

11e Filmfestival op 24 januari 2015 in het Nationaal Baggermuseum.

SLIEDRECHT - Het elfde filmfestival is deels gebaseerd op de tentoonstelling “Tinwinning in Indonesië. Om 11:15 wordt gestart met een film over de vroegere tinwinning met speciale baggermolens en ook in open mijnbouwgebieden op het land.

Meteen daarna ziet u de bouw van de tinbaggermolen “Karimata”. Met dit werktuig is tijdens het proefdraaien gezocht naar goud. Voorts worden twee nieuwe aanwinsten getoond voor de Billiton vloot.

Het transport van de snijkopzuiger “Orion” in Suriname is om 12:30 uur te zien.
Dit baggerwerktuig heeft bovengrond verwerkt om het winnen van bauxiet mogelijk te maken.

Na de middagpauze van 12:45 tot 12:30 uur draait een film over de historie van de Billiton Maatschappij met als titel: “Mijlpaal in metalen, tin baggeren”.

Vanaf 14:05 uur ziet u de snijkopzuiger “St. Lawrence” aan het werk in Canada. Hier wordt teerzand gebaggerd. Uit één kubieke meter teerzand kan een vat ruwe olie worden gewonnen. Met behulp van een snijkopzuiger wordt grond verwerkt ten einde een gebied vrij te maken voor de winning van bauxiet.

Tussen 14:50 en 15:45 uur is een pauze ingelast voor een bezoek aan de tentoonstelling “Tinwinning in Indonesië” in de expositieruimte naast de filmzaal.

Het filmfestival wordt besloten met “Sporen van Smaragd”, deze film draait van 15:50 tot 16:40 uur.

Foto: Foto van de snijkopzuiger “St. Lawrence”.Deel dit bericht met je vrienden!