Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tentoonstelling over Wijk B.'
23jan 2015

Tentoonstelling over Wijk B.

SLIEDRECHT - In samenwerking met het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101, organiseert de Historische Vereniging Sliedrecht een aansprekende foto tentoonstelling over de bebouwing in de vroegere Wijk B met als thema: “Wijk B door de jaren heen”.

De binnendijkse en buitendijkse bebouwing van Wijk B liep vanaf de Boslaan tot aan de Stationsweg. In 1966 is de dijk hernoemd en opnieuw genummerd en verdwenen de wijken A, B, C, D, E en F.

De woningen, bedrijven en de vele winkels zijn tentoon gesteld in deze expositie. De mensen die er woonden, de middenstanders die er hun nering dreven en de verschillende bedrijven zijn alle herkenbaar weergegeven in een 250 foto's. Het restant van de foto's van deze wijk, in totaal zo'n 500 foto's, wordt op een DVD gepresenteerd tijdens de openingsmiddagen van het Sliedrechts Museum, elke woensdag en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

De tentoonstelling is te zien van 17-01-2015 t/m 04-04-2015. Zo lang de tentoonstelling loopt wordt elke zaterdagmiddag rond 15:00 uur een verhaal verteld in Sliedrechts dialect.  Vrijdag 16-01-2015 wordt de tentoonstelling geopend door Arie de Ruiter, geboren en getogen in Wijk B voorheen brood en banketbakker in Wijk B.

Het bijbehorende fotoboek van Wijk B is samengesteld door Aart van den Dool en Wout van Rees en is voor € 15,00 verkrijgbaar bij Boekhandel De Waard in de Kerkbuurt, het Sliedrechts Museum tijdens openingsuren en op woensdagmiddag in het Onderhuys, Kerkbuurt 243, stoep af achterom.Deel dit bericht met je vrienden!