Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie treft weer een (beginnende) wietplantage aan en arresteert bewoner'
25jan 2015

Politie treft weer een (beginnende) wietplantage aan en arresteert bewoner

SLIEDRECHT - De politie heeft vanavond weer een wietplantage ontruimd in een flatwoning in Sliedrecht. Ditmaal ging het om de Tuinfluiter. De 49-jarige bewoner was thuis toen de politie rond 21.00 uur aanbelde. Nadat in de achterste kamer plantjes, potten grond en elektriciteitskabels waren aangetroffen, werd hij aangehouden. De ontruiming die later plaatsvond zal niet lang hebben geduurd aangezien het om een hennepkwekerij in aanbouw ging. Het was de bedoeling om circa driehonderd wietplanten te telen. Er was nog geen stroom afgetapt en er was ook nog geen afzuiging.

Gisteren had de politie de tip binnengekregen van verdachte personen die op de galerij (de wietplantage bevond zich op de bovenste verdieping) met dozen sjouwden. Eén van hen bleek een bekende te zijn van de politie. Hij was al eens voorgekomen vanwege het overtreden van de Opiumwet.
In een tijdsbestek van nog geen anderhalve maand (zie Gerelateerde berichten) zijn er acht wietplantages ontruimd in Sliedrecht. Mede op verzoek van de burgemeester, zo bracht hij naar voren in zijn nieuwjaarstoespraak, wordt hier door de politie prioriteit aan gegeven. De burgemeester kwam een kijkje nemen en complimenteerde de politie met de ‘vangst’. Hij zei ook blij te zijn dat er weer een waardevolle melding was binnengekomen die de politie op het goede spoor had gezet. Een tip overigens van iemand buiten de flat.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!