Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Serie voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangere vrouwen uit Sliedrecht'
30jan 2015

Serie voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangere vrouwen uit Sliedrecht

SLIEDRECHT - Dinsdagavond 17 februari start een serie voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangere vrouwen uit Sliedrecht. Tijdens deze bijeenkomsten worden zij voorgelicht over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode na de bevalling. De drie avonden in februari en maart worden op poten gezet door de Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD ZHZ) in samenwerking met de Centra voor Jeugd & Gezin (CJG), gynaecologen, verloskundigen, kraamcentra, Rivas en Careyn. De voorlichting wordt verzorgd door een verloskundige en een verpleegkundige. De toegang is gratis.

Eerder al werden in andere gemeenten in de regio dergelijke bijeenkomsten gehouden. De animo was groot, veel groepen zaten vol. Janka Smeitink van de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid hoopt in Sliedrecht op net zoveel aanmeldingen. ,,Want voorlichting aan zwangere vrouwen is belangrijk”, licht ze toe. ,,Uit onderzoek blijkt dat voorlichting tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op de gezondheid van moeder en kind. We maken het heel praktisch. De bijeenkomsten gaan over veranderingen in het lichaam, gezonde voeding, gebeurtenissen rond de bevalling en de roze wolk na de bevalling. Die is lang niet altijd roze.”
Dinsdag 17 februari staat  de zwangerschap centraal. Op 3 en 17 maart wordt gesproken over de bevalling en de eerste periode daarna. De locatie is steeds zalencentrum De Lockhorst aan de Sportlaan. De voorlichtingsbijeenkomsten starten om 19.30 uur. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich aanmelden via www.zwangerinzhz.nl onder ‘Aanmelden’. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!