Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Landelijke nominatie voor  Smaakgestuurd Koken'
31jan 2015

Landelijke nominatie voor Smaakgestuurd Koken

SLIEDRECHT - Het project ‘Smaakgestuurd koken’ van Rivas Zorggroep is één van de tien genomineerde voorbeelden van mensgerichte zorg. Daarmee dingt de regionale zorginstelling, die onder andere in Sliedrecht actief is, mee naar de nationale Spirit of Planetree Award. De genomineerde initiatieven, afkomstig uit heel Nederland, worden beoordeeld door een vakjury. Daarnaast kan het publiek tot dinsdag 17 februari online een stem uitbrengen.

Door ouderdom of ziekte verandert de manier waarop smaken worden beleefd. Dat komt doordat het reukvermogen afneemt of medicatie het smaakpalet beïnvloedt. Dit kan ervoor zorgen dat mensen minder gaan eten. Om bewoners en cliënten weer echt met smaak te laten eten, deed Rivas-kok Niels Bron tijdens de opleiding Selectieve smaaksturing de nodige kennis op. Deze kennis past hij toe in zijn dagelijks werk als kok en deelt hij tijdens workshops. Zo verzorgt hij onder andere een workshop voor (ex-)oncologiepatiënten wier smaakpalet als gevolg van de chemokuur sterk is veranderd.
Voor het eerst kan ook het publiek een stem uitbrengen op de Spirit of Planetree Award. Stemmen is mogelijk tot 17 februari via http://www.planetree.nl/conferentie-2015/nominaties-2015-spirit-planetree-award/. Donderdag 12 maart worden de winnaars van de vier nationale Spirit of Planetree Awardsbekendgemaakt. Het initiatief is bedoeld als stimulans voor zorgverleners om (vernieuwende) ideeën/projecten in de praktijk te brengen. Deze maken volgens Planetree Nederland een belangrijk positief verschil voor cliënten en/of medewerkers.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!