Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Echtpaar in de Hugo de Grootstraat wint een ton; ook andere bewoners met een lot vieren feest'
02feb 2015

Echtpaar in de Hugo de Grootstraat wint een ton; ook andere bewoners met een lot vieren feest

SLIEDRECHT - Degenen die vandaag Gaston Starreveld van de Postcode Loterij hadden gesignaleerd in Sliedrecht hadden dat goed gezien. Hij belde vanmiddag aan bij het echtpaar Stuij, dat in de Hugo de Grootstraat woont. Zij werden blij verrast met een bedrag van 100.000 euro. Ook acht andere huishoudens in de Hugo de Grootstraat (in de Oude Uitbreiding) deelden mee in de pret. Zij hadden ook een lot en verdeelden tezamen een ton. Eén huishouden beschikte over twee loten en kreeg een cheque van ruim 22.000 euro. De anderen ontvingen elk ruim 11.000 euro.

De ‘jackpot’ was voor het echtpaar Stuij, dat aan het begin van de zogenoemde TonnenMaand (elke dag in maart geeft de Postcode Loterij 100.000 euro weg waarbij gebruik wordt gemaakt van het principe: Wint u dan winnen de buren ook) aangenaam werd verrast met een bedrag met vijf nullen. ,,Daar zijn we wel beduusd van. Zoveel geld win je niet elke dag”, aldus een vrij nuchtere mevrouw Stuij. ,,Hoe we reageerden? Met een grote vreugdekreet natuurlijk.” Haar man kan als een bekende Sliedrechter worden beschouwd. Van hun huis maakt de gepensioneerde timmerman elk jaar tijdens Kerst een bezienswaardigheid. De vraag is dan ook of hij met het ‘ruimere budget’ dat hij tot z’n beschikking heeft de voorkant van de woning eind dit jaar van nog fraaiere creaties voorziet. Dat zal echter niet het geval zijn, vertelt zijn vrouw. ,,Fysiek gaat het wat moeizamer. Om die reden waren er bij de laatste Kerst al minder zelfgemaakte creaties.”
Van het bezoek van Gaston aan de Hugo de Grootstraat zijn opnames gemaakt. Die worden volgens het gelukkige echtpaar woensdag uitgezonden.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!