Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VluchtelingenWerk Sliedrecht zoekt dringend vrijwilligers'
06feb 2015

VluchtelingenWerk Sliedrecht zoekt dringend vrijwilligers

SLIEDRECHT - VluchtelingenWerk Sliedrecht zoekt dringend vrijwilligers die vluchtelingen willen begeleiden bij de vestiging in de eerste drie maanden of die als maatschappelijk begeleider aan de slag willen gaan.

VluchtelingenWerk Sliedrecht begeleidt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en zich vestigen in Sliedrecht na hun verblijf in een asielzoekerscentrum. ,,Omdat deze nieuwe inwoners de Nederlandse taal nog niet machtig zijn en de Nederlandse gebruiken, regels en instanties niet kennen, is het belangrijk dat ze ondersteund worden”, vertelt coördinator Martine Verlek. ,,In de eerste drie maanden dat ze in hun nieuwe woonplaats wonen hebben ze hulp nodig bij inschrijven in de gemeente, het aanvragen van verzekeringen, DigiD en toeslagen, aanmelden bij een huisarts en tandarts et cetera.
Daarnaast is er praktische begeleiding nodig die bestaat uit hulp bij het inrichten van de woning en het wegwijs maken in de buurt.  Na deze eerste drie maanden worden de vluchtelingen een jaar lang op een coachende manier begeleid door een maatschappelijk begeleider om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de Nederlandse maatschappij. De maatschappelijk begeleider geeft uitleg en oplossingen als ze tegen dingen aanlopen en helpt bijvoorbeeld bij het doornemen van de post.”


Deel dit bericht met je vrienden!