Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerken sluiten aan bij welzijnsproject '
06feb 2015

Kerken sluiten aan bij welzijnsproject

SLIEDRECHT - De Interkerkelijke Diaconale Commissie (IDC), waarin negen Sliedrechtse kerken zijn vertegenwoordigd, en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht hebben besloten een samenwerking aan te gaan met betrekking tot het project ‘Hulp bij Thuisadministratie’.

Samen bieden ze ondersteuning aan mensen die hun administratie niet op orde hebben en/of financieel niet rond kunnen komen. De aangesloten kerken dragen financieel bij aan het project en zorgen voor twintig nieuwe vrijwilligers, die als coach cliënten gaan bijstaan. De uitvoering en organisatie ligt bij de welzijnsstichting. Maandag wordt in De Reling een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
In een meegestuurde uitleg over de samenwerking staat dat ook binnen de kerken zichtbaar is  dat de financiële nood onder de gemeenteleden toeneemt. ,,Door allerlei oorzaken stapelen de rekeningen zich op en kan de huur niet meer worden betaald. Mensen weten vaak niet meer hoe ze hier uit moeten komen. De kerken willen graag hulp bieden aan deze gemeenteleden, maar ook aan mensen buiten de kerk die moeite hebben hun financiën op orde te houden. De ondersteuning wordt geboden bij het ordenen van de administratie, hulp bij budgetteren en het begeleiden naar financiële zelfredzaamheid.”
Vrijwilligers
Omdat bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht het project Hulp bij Thuisadministratie al actief is, hebben de kerken besloten de handen ineen te slaan en bij dit project aan te sluiten. Aan de gemeenteleden binnen de aangesloten kerken wordt gevraagd zich op te geven als vrijwilliger. De vrijwilligers worden aangesteld en opgeleid door een coördinator van de welzijnsstichting.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!