Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pati'
06feb 2015

Pati

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Op de locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer-ziekenhuis wordt zaterdag 7 februari van 09.15 tot 14.00 uur een zogeheten patiëntendag gehouden. Tijdens deze speciale dag voor kankerpatiënten en hun naasten komen zij veel te weten over medische en niet-medische zaken die bij kanker komen kijken.

,,De diagnose kanker komt hard aan. Angst, verwarring, vragen. Hoe vertel ik het mijn kinderen? Hoe moet het nu met mijn werk? Wat zijn mijn vooruitzichten? Welke hulp kan ik krijgen? Kanker is méér dan alleen een medische diagnose.” Naast de kennis die wordt opgedaan komt men in contact met lotgenoten en kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Er is een informatiemarkt en een Vraag maar Raak Café. De patiëntendag vindt plaats in de hal van het ziekenhuis.
Ook Inloophuis Helianthus is aanwezig. ,,Een plek waar mensen met kanker even zichzelf kunnen zijn”, aldus Sliedrechter Jan Trapman. Hij heeft mede aan de basis gestaan van het aan de Singel, in het centrum van Dordrecht gelegen inloophuis en zit de stichting voor waarin het Albert Schweitzer Helianthus heeft ondergebracht. Het inloophuis werd in juni vorig jaar geopend. 
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!