Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondertekening overeenkomst 9 kerken en Stichting Welzijnswerk'
06feb 2015

Ondertekening overeenkomst 9 kerken en Stichting Welzijnswerk

SLIEDRECHT - Op maandag 9 februari a.s. wordt om 10.00 uur bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst wordt getekend door de Interkerkelijke Diaconale Commissie (IDC), waarin 9 kerken zijn vertegenwoordigd, en SWS. De ondertekening vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13 te Sliedrecht.

Beide partijen hebben besloten te gaan samenwerken in het project Hulp bij Thuisadministratie. Tezamen bieden zij ondersteuning aan mensen die hun administratie niet op orde hebben en/of financieel niet kunnen rondkomen. De bij de IDC aangesloten kerken dragen financieel bij aan het project en zorgen voor 20 nieuwe vrijwilligers die als coach cliënten gaan bijstaan. De uitvoering en organisatie ligt bij SWS.

Uitleg samenwerking SWS en IDC
Een groot aantal plaatselijke geloofsgemeenschappen in Sliedrecht, verenigd in de Interkerkelijke Diaconale Commissie, hebben besloten te gaan samenwerken met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in het kader van het project “Hulp bij Thuisadministratie”.

Ook binnen de kerken is zichtbaar dat de financiële nood onder de gemeenteleden steeds meer toeneemt. Door allerlei oorzaken stapelen de rekeningen zich op, de huur kan niet meer betaald worden  en mensen weten vaak niet meer hoe ze hier uit moeten komen.  De kerken willen daarom graag hulp bieden aan deze gemeenteleden, maar ook aan mensen buiten de kerken, die moeite hebben om hun financiën op orde te houden. De ondersteuning wordt geboden  bij het ordenen van de administratie, hulp bij budgetteren en het begeleiden naar financiële zelfredzaamheid.

Omdat bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht het project Hulp bij Thuisadministratie al actief is, hebben de kerken besloten de handen ineen te slaan en bij dit project aan te sluiten. Aan de gemeenteleden binnen de aangesloten kerken wordt gevraagd zich op te geven als vrijwilliger bij dit project. De vrijwilligers worden aangesteld en opgeleid door de coördinator van het project Hulp bij Thuisadministratie van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.


 Deel dit bericht met je vrienden!