Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
07feb 2015

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse VVD-fractie kondigde voorafgaand aan de laatste raadsvergadering op dinsdag 20 januari aan dat zij tijdens de bespreking van de startnotitie van het verkeersbeleidsplan 2015-2030 vragen zou stellen over de kruising af- en oprit A15/Ouverture in Sliedrecht-West. Tijdens de vergadering werd dit geparkeerd en omgezet in schriftelijke vragen, die worden behandeld tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdag 17 februari.

De liberalen schrijven dat de verkeersproblemen bij de Ouverture van invloed zijn op veel Sliedrechters en mensen die in Sliedrecht werken. ,,De VVD wil duidelijkheid over de verwachte uitloop en de kans daarop. Dit project loopt al een tijd, inwoners verdienen duidelijkheid.”
Raadsbesluit
Ruim vijftien maanden geleden, op 10 september 2013, besloot de gemeenteraad in te stemmen met het collegevoorstel om het kruispunt van de Ouverture met de op- en afrit van de A15 te voorzien van verkeerslichten. Op 16 december werd de raad schriftelijk over de stand van zaken geïnformeerd door wethouder Theo den Braanker. Uit de colleginformatiebrief die hij heeft geschreven, blijkt dat de afstemming met Rijkswaterstaat (die financieel bijdraagt) en Bouwfonds (de projectontwikkelaar van Baanhoek-West) meer tijd kost dan aanvankelijk was voorzien. Als zij het nieuwe ontwerp hebben goedgekeurd, kan het kruispunt worden aanbesteed. Als er vertraging optreedt wordt de gemeenteraad daar, zo liet de wethouder weten, tijdig over geïnformeerd.
Vragen
De VVD-fractie wil weten of er een reële kans is dat de plannen niet worden goedgekeurd door Bouwfonds en/of Rijkwaterstaat. Ook vraagt zij welke stappen het college onderneemt indien dit gebeurt en wanneer het verkeersprobleem bij de Ouverture uiterlijk is opgelost.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!