Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Theo den Braanker : '
07feb 2015

Wethouder Theo den Braanker :

SLIEDRECHT - De gemeente heeft in 2014 opnieuw deelgenomen aan de groepsaankoop SamenZonneEnergie. In Sliedrecht hebben in totaal 196 huiseigenaren zich ingeschreven. ,,Uiteindelijk hebben 41 huiseigenaren het aanbod geaccepteerd van de leverancier die het beste aanbod deed. Dat betreft 24,4 procent van de aanvragers. Hiermee scoort Sliedrecht gemiddeld veel beter dan andere gemeenten”, aldus wethouder Theo den Braanker, die de gemeenteraad afgelopen week middels een zogeheten collegeinformatiebrief op de hoogte bracht van het eindresultaat.

,,Het komende halfjaar zullen in totaal ongeveer 484 zonnepanelen worden geplaatst”, schrijft de wethouder. ,,De deelnemers zorgen door de aankoop van zonnepanelen voor een aanzienlijke beperking van de uitstoot van CO2 en niet te vergeten uiteindelijk een behoorlijke besparing op hun energierekening. Zonnepanelen verdienen zich in het algemeen over een periode van zes tot acht jaar terug.”
De groepsaankoop SamenZonneEnergie staat als ingekomen stuk op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdag 17 februari.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!