Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA-fractie slaat lokaal PGB-alarm: '
09feb 2015

CDA-fractie slaat lokaal PGB-alarm:

SLIEDRECHT - ‘Leiden de problemen bij het Servicecentrum PGB (persoonsgebonden budget) van de Sociale Verzekeringsbank lokaal tot schrijnende situaties?’ De CDA-fractie in Sliedrecht wil van het gemeentebestuur weten of de problemen met het uitbetalen van zorgverleners (‘in sommige landelijke situaties wordt al 39 dagen gratis zorg verleend’) plaatselijke zorgverleners- en vragers in de knel brengt.

De christendemocraten hebben vandaag schriftelijke vragen gemaild naar het college over het landelijke PGB-alarm. Ze willen ondere andere weten in hoeveel situaties in Sliedrecht zorg wordt verleend via het persoonsgebonden budget en of de problemen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) hebben geleid tot negatieve effecten in deze situaties. ,,Indien zorgverleners of zorgvragers in (financiële) problemen (dreigen te) raken, kunnen zij dan  in acute zaken enig beroep doen op de gemeente? Zo Ja: Is dit bekend bij de betrokkenen?”
De fractie hoopt op een spoedige beantwoording en verzoekt B&W de gemeenteraad op de hoogte te houden van haar betrokkenheid bij zorgverleners en zorgvragers in deze ‘betreurenswaardige situatie’.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!