Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gastspreker Alzheimer Caf'
16feb 2015

Gastspreker Alzheimer Caf

SLIEDRECHT - Maandagavond 2 maart is Edwin Herks, de coördinator van het mentorschap Midden Nederland, te gast in het door Stichting Welzijnswerk Sliedrecht georganiseerde Alzheimer Café. Hij verstrekt informatie over het mentorschap, dat zich zich onder andere buigt over vraagstukken rondom de signalering en aanpak van ouderenmishandeling.

Inclusief financieel misbruik. Maar het mentorschap betekent meer. De mentor treedt op als belangenbehartiger voor mensen die door ziekte of beperking niet volledig in staat zijn zelf beslissingen te nemen en voor zichzelf op te komen. Mentoren zijn vrijwilligers die door de rechtbank worden benoemd tot wettelijk vertegenwoordiger, vertrouwenspersoon, belangenbehartiger en adviseur. Hij of zij wordt aangesteld als er niemand anders is die kan optreden als belangenbehartiger. Het Alzheimer Café begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Iedereen is welkom. Voor vragen kan men wekelijks op maandag en woensdag telefonisch contact opnemen met mevrouw R. de Stigter via 0184-416729. Mailen kan ook: r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.
Het Alzheimer Café in De Reling (Industrieweg 13) is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!