dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Jip Hazelhorst en Rania Allachi voorleeskampioenen in voorronde regio Sliedrecht

16 februari 2015

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT -  Op zaterdag 14 februari vond van 14.00 uur tot 16.00 uur de feestelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Sliedrecht plaats. Inmiddels hebben 11 voorleeskampioenen van scholen in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht voorgelezen. De kandidaten kregen vijf minuten de tijd om de vakjury te overtuigen dat zij door mochten naar de volgende ronde. Wethouder Theo den Braanker was dit jaar jurylid.

De winnaars zijn:
- Jip Hazelhorst, OBS De Wilgen, Sliedrecht
- Rania Allachi, OBS De Viermaster, Papendrecht

Beide winnaars gaan door naar de felbegeerde kwartfinale op 18 maart, 14.00 – 16.30 uur, in bibliotheekvestiging Ridderkerk Centrum aan het
St. Jorisplein.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

Lees meer over:

bibliotheek voorleeswedstrijd
Deel dit bericht met je vrienden!