Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Inwoners met PGB-problemen kunnen zich melden bij de gemeente'
18feb 2015

'Inwoners met PGB-problemen kunnen zich melden bij de gemeente

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse CDA-fractie diende gisteravond aan het eind van de raadsvergadering een motie in waarin het gemeentebestuur werd opgedragen actief op zoek te gaan naar lokale zorgbehoevenden die problemen ondervinden doordat de Sociale Verzekeringsbank het persoonsgebonden budget (PGB) niet uitbetaalt. ,,Er zijn ons schrijnende situaties ter ore gekomen”, sprak fractievoorzitter Ton Spek. De motie werd unaniem aangenomen.  In feite hoefde er niet eens te worden gestemd want wethouder Hanny Visser-Schlieker had al aangegeven dat het college de motie overneemt. ,,We gaan communiceren dat inwoners met problemen zich bij de gemeente kunnen melden.”

De gemeente zal dan contact leggen met de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) die, zo was al te lezen in de beantwoording van enkele schriftelijke vragen van het CDA over het PGB-alarm, bij (dreigende) financiële problemen probeert te bemiddelen tussen de Sociale Verzekeringsbank en de cliënt en haar of zijn zorgverlener. ,,Mocht dit niet tot een directe oplossing leiden en de zorgverlener hierdoor in een broodnoodsituatie terechtkomt (wat tot op heden nog niet is voorgekomen) dan voorziet de SDD deze mensen van een voorschot.”
,,Via de website van de SDD zijn klanten nader geïnformeerd over de achtergrond van de problemen bij de SVB. Klanten die er met de SVB niet uitkomen, zijn opgeroepen contact op te nemen”, zo was verder te lezen. ,,Een sympathieke beantwoording”, zei Spek, die er wel aan toevoegde dat het nodig is dat aan deze bemiddeling of financiële hulp in de vorm van een voorschot nadere bekendheid wordt gegeven. De wethouder zei daar direct mee aan de slag te gaan.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!