Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grotere vraagtekens CDA-fractie bij Drechtstedelijk Klant Contact Centrum' Drechtstedelijk Klant Contact Centrum
19feb 2015

Grotere vraagtekens CDA-fractie bij Drechtstedelijk Klant Contact Centrum

SLIEDRECHT / DRECHTSTEDEN - ,Ik heb geen vragen meer, wel vraagtekens.” Dat zei CDA-raadslid Vincent Prins dinsdagavond nadat hij wethouder Theo den Braanker tijdens de gemeenteraadsvergadering had bevraagd over het Drechtstedelijk Klant Contact Centrum (DKCC) dat de komende jaren vorm krijgt en dat wordt geregisseerd door de gemeente Dordrecht. Hij wilde nadere uitleg over de informatie die de wethouder schriftelijk had verstrekt.

In de brief aan de gemeenteraad had Den Braanker geschreven dat het afhaken van de gemeenten Papendrecht en Zwijndrecht  wellicht een financieel voordeel oplevert. ,,Hoe meer gemeenten afhaken des te efficiënter het DKCC klaarblijkelijk is. Hoe kan dat?”, vroeg Prins. De wethouder maakte gebruik van een metafoor. ,,Als zes mensen een diner heb besproken en twee personen schuiven niet aan dan hangt het ervan af hoeveel die twee afgenomen zouden hebben of de anderen per persoon meer of minder betalen.
Papendrecht en Zwijndrecht hebben duurdere, zwaardere gemeentelijke organisaties en zouden daardoor een relatief groot voordeel hebben behaald.” ,,Toch doen ze niet mee”, merkte Prins sceptisch op. Toen de totstandbrenging van een DKCC afgelopen najaar op verzoek van enkele partijen werd besproken  was het CDA al kritisch geweest. Datzelfde gold voor de PvdA en PRO Sliedrecht. De eerste twee fracties (beide in de oppositie) zien Sliedrecht liever op eigen wijze doorgaan met het burgerloket, van PRO hoeft Sliedrecht niet af te haken, maar als het uiteindelijk niet bevalt moet het wel mogelijk zijn om er uit te stappen. Dat was ook de compromis die werd gesloten. VVD en SGP-ChristenUnie staan er positief in.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!