Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
19feb 2015

SLIEDRECHT -  De SGP-ChristenUnie sprak dinsdagavond aan het begin van de raadsvergadering haar waardering uit voor het opsporen en verwijderen van wietplantages waar de burgemeester en de politie, zoals algemeen bekend is, de afgelopen maanden intensief mee bezig zijn geweest. ,,Bij deze woorden van waardering willen we het niet laten”, aldus Rien Visser, die Bram van Hemmen een duwtje in de rug wilde geven, zoals hij het zelf uitdrukte, door hem te wijzen op het stoplichtconvenant dat de gemeente Tilburg heeft gesloten met twee makelaarsverenigingen en de politie. ,,Om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit tegen te gaan.”

Visser las vervolgens voor wat het convenant inhoudt. De makelaar voert een interne woontoets of huurcheck uit als een aspirant-huurder zich meldt. Aan de hand daarvan kan hij via de makelaarsvereniging een screening aanvragen bij de politie. De politie raadpleegt de politieregisters en meldt de uitkomst. Alleen bij groen licht wordt het pand verhuurd. Dat is stap één. De tweede preventieve maatregel is dat wanneer vervolgens het huurcontract wordt aangegaan de makelaar de huurder op zijn verplichting wijst om zich in te schrijven bij de gemeente. De makelaars leveren de persoonsgegevens aan bij de gemeente. De gemeente controleert of de huurder zich heeft ingeschreven en gaat kijken op het adres. Als er niemand staat ingeschreven of wordt aangetroffen, krijgen de politie en de makelaarsvereniging een signaal terug. Visser wilde weten of de burgemeester volgens bovengenoemd voorbeeld bereid is een samenwerkingverband aan te gaan met als doel tegen te gaan dat onroerend goed wordt gebruikt voor criminele activiteiten. Verder vroeg hij of de woningstichtingen hier dan ook bij worden betrokken.
De burgemeester zei het een prima suggestie te vinden, maar hij omarmde het niet (direct). Hij reageerde enigszins gereserveerd en zei dat de Sliedrechtse situatie niet vergelijkbaar is. Bij het eerstvolgende overleg met de politie brengt hij het wel onder de aandacht.


Deel dit bericht met je vrienden!