Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oproep voor Sliedrechtse PGB-houders'
20feb 2015

Oproep voor Sliedrechtse PGB-houders

SLIEDRECHT - Onlangs werd bekend dat er bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) problemen zijn met het uitbetalen van persoonsgebonden budgetten (PGB) aan zorgverleners. In Sliedrecht maken 48 mensen gebruik van een PGB. In de gemeenteraad zijn vragen gesteld over de gevolgen van het niet uitbetalen door de SVB voor Sliedrechters met een PGB. Wethouder Hanny Visser-Schlieker roept PGB-houders die in de knel komen op om zich te melden.

Wethouder Hanny Visser-Schlieker: “Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de zorgverlening door deze betalingsproblemen in gevaar komt. Als dat wel het geval is roep ik mensen op om zich te melden bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij hebben korte lijnen met de Sociale Verzekeringsbank en mocht het nodig zijn dan is daar een noodfonds beschikbaar. Uiteraard kunnen mensen ook terecht bij ons eigen Wmo-loket.”

De Sociale Dienst Drechtsteden is bereikbaar via (078) 770 8910 op werkdagen van 09:00 tot 16:30 uur. Het Wmo-loket van de gemeente Sliedrecht is bereikbaar via (0184) 495 835 op werkdagen van 09:00 tot 15:00 uur.Deel dit bericht met je vrienden!