Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inmiddels verhuisd Wheels Online in het gelijk gesteld door de rechter'
21feb 2015

Inmiddels verhuisd Wheels Online in het gelijk gesteld door de rechter

SLIEDRECHT - Wheels Online, een onderneming op bedrijventerrein Noordoost-Kwadrant die sinds 2009 met de gemeente steggelt over de particuliere verkoop die in het pand zou plaatsvinden, is door de rechter in het gelijk gesteld. Dat blijkt uit een informatiebrief die de gemeenteraad gisteren van het college heeft gekregen.

In de brief (wat meer een korte mededeling is) is te lezen dat het beroep van de ondernemer, die vindt dat de opgelegde dwangsom in strijd is met het bestemmingsplan, op 9 februari gegrond is verklaard. Het gemeentebestuur beziet wat de consequenties zijn van deze gerechtelijke uitspraak en welke eventuele vervolgstappen moeten worden genomen.
Sliedrecht Vandaag had zowel vorig jaar april als in oktober (zie de artikelen onder ‘Gerelateerde berichten’) een interview met Arnold van Wijk, de eigenaar van Wheels Online. Hij sprak van onredelijke eisen en zei dat de gemeente, die er een schepje bovenop had gedaan, te ver was gegaan. ,,Als je een online business hebt (Wheels Online verkoopt BMW-onderdelen, red.) en je mag geen prijzen vermelden op je website, hoe wil je dan ooit wat verkopen?” Hij stelde ook dat andere ondernemers op het Noordoost-Kwadrant vogelvrij zijn. De overweging om Sliedrecht te verlaten heeft hij omgezet in een daadwerkelijke verhuizing naar een bedrijventerrein in Barendrecht. Hij bezint zich met zijn advocaat of de verhuiskosten bij de gemeente in rekening kunnen worden gebracht en of dat ook kan met de omzetderving die Wheels Online volgens hem door toedoen van de gemeente heeft geleden.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!