Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordtse kattenfotografe schenkt gedeelte omzet aan kattenasiel in Sliedrecht'
25feb 2015

Dordtse kattenfotografe schenkt gedeelte omzet aan kattenasiel in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Tijdens het kattencafé aan de Molendijk heeft de Dordtse kattenfotografe Nathalie Leeuwis een symbolisch cadeau overhandigd aan Ginet Balistreri, de beheerster van het asiel. Een gedeelte van de netto-omzet over het jaar 2015 wordt geschonken aan het kattenasiel in Sliedrecht.

Leeuwis haalde in 2013 landelijk bijna 15.000 handtekeningen op voor hogere straffen bij dierenmishandeling- en verwaarlozing. De handtekeningen zijn aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarnaast maakt ze sinds vorig jaar onder de noemer Elke Kat Verdient Een Thuis (afgekort: EKVET) foto’s voor het Sliedrechtse kattenasiel. Sinds ze op 1 januari haar eigen bedrijf op het gebied van kattenfotografie is gestart, wilde ze ook met Anima Felis (de naam van het bedrijf) een steentje bijdragen. ,,Met EKVET kom ik regelmatig bij het asiel aan de Molendijk”, vertelt Leeuwis. ,,Tijdens een bakje koffie wordt er met de beheerster regelmatig gepraat over de katten en het asiel. De leuke en mooie zaken, maar ook de minder leuken zaken, zoals geld. De kosten zijn hoog. Dierenartskosten, voeding, maar ook de vaste lasten gaan gewoon door. Gelukkig zijn de vrijwilligers erg vindingrijk. Zo zijn ze bijvoorbeeld vorig jaar gestart met de inmiddels zeer succesvolle ‘Man met Kat Kalender’. Dit zorgt voor extra inkomsten. Ik kon niet achterblijven!”
‘Eeuwig dankbaar’
,,Ik heb van mijn twee passies mijn werk kunnen maken”, vervolgt de kattenfotografe. ,,Het is voor mij dan ook een logisch vervolg om ook hiermee de katten te helpen. Het Sliedrechtse asiel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Drie van onze vier katten komen uit dit asiel. Wat ze hebben gedaan voor onze katten en alle andere katten vergeet ik nooit meer. Ze hebben dankzij dit asiel een nieuwe start gekregen. Ik ben ze eeuwig dankbaar. Op deze manier hoop ik iets terug te kunnen doen.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!