Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
26feb 2015

SLIEDRECHT - De fototentoonstelling over de vroegere Wijk B kan nog tot en met zaterdag 4 april worden bezichtigd in het Sliedrechts Museum op de Kerkbuurt. Wijk B was het gedeelte van de dijk vanaf de Boslaan tot de Grote Kerk.

Sliedrecht zag er in die tijd (de meeste foto’s zijn uit de jaren vijftig en zestig) wel even anders uit”, aldus de Historische Vereniging, die de expositie heeft samengesteld. ,,Gevarieerde bebouwing binnen- en buitendijks: van eenvoudige woningen tot statige herenhuizen. Talrijk waren ook de vanaf de dijk bebouwde stoepen. Behalve grotere en kleinere woonhuizen zag je ook veel winkels. Misschien was Sliedrecht in die tijd wel idyllischer dan vandaag. Karakteristiek was het zeker wel.”
‘Indrukwekkend beeld’
,,Het woongerief van toen was niet altijd hetzelfde als nu. Grote gezinnen in kleine huizen was normaal. Mensen waren aan deze omstandigheden gewend. Men wist vaak niet beter. De tijd en de omstandigheden veranderen voortdurend. Daarom is het vooral voor de jongere Sliedrechters interessant de expositie over Wijk B te zien. Meer dan 250 foto’s geven een indrukwekkend beeld van Sliedrecht van toen.”
‘Auto’s op de Kerkbuurt’
Het fotoboek over Wijk B is verkrijgbaar in het Sliedrechts Museum en bij Boekhandel De Waard. Op onderstaande foto is een deel van Wijk B te zien wat nu de Kerkbuurt is en waar in die tijd autoverkeer normaal was. ,,Zelfs de blauwe autobussen van de TP (Twee Provinciën) reden door de Kerkbuurt. Het waren andere tijden.” Het museum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend. Als extra attractie wordt op zaterdag een verhaal verteld door de dialectgroep.

Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!