Alles over Sliedrecht...
26feb 2015

SLIEDRECHT - Donderdag 28 mei vindt tussen 16.00 en 18.00 uur in het Griendencollege de tweede Sliedrechtse Beurvloer plaats. Bedrijven, organisaties, verenigingen en instellingen komen met elkaar in contact om te zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen. In 2014 werden 26 matches gemaakt. Wethouder Tanis, ambassadeur van de Beursvloer, noemt dit een uitstekende gelegenheid voor bedrijven om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen daadwerkelijk op de kaart te zetten. ,,Er zijn voor iedereen alleen maar voordelen  te behalen.”

,,Geld hoeft er niet aan te pas te komen tijdens de Beursvloer, sponsoren is niet het doel. Het gaat om een uitwisseling van diensten en mogelijkheden. Waar is behoefte aan? Wat zouden we (terug) willen? Wat kunnen we elkaar bieden? Hoe wordt mijn bedrijf er wijzer van? Wat kan ik er tegenover zetten? Dit zijn de achterliggende vragen die aanbieder en vrager kunnen stellen als zij met elkaar in gesprek raken”, aldus Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (de organisator), die een aantal voorbeelden geeft: ,,Een bedrijf heeft een voorraad verpakkingsmateriaal over en wisselt deze uit tegen een middag voetbaltraining voor de magazijnmedewerkers. Een select groepje uit een muziekvereniging speelt tijdens een personeelsavond leuke dansmuziek en verdient daarmee het opzetten van de website door een medewerker van de ICT-afdeling. De schuur van de kinderboerderij wordt door ijzerwerkers geverfd met blikken overtollige verf van de scheepswerf. Wat zij terugkrijgen is publiciteit door vermelding op het informatiebord en in de brochure. Het seniorencomplex wordt geholpen bij de herinrichting van de binnentuinen, een jaar lang mag één avond in de week het biljart worden gebruikt door medewerkers van het hoveniersbedrijf. Een instelling voor gehandicapten geeft alle medewerkers van het metaalbedrijf een doosje bonbons omdat ze de staldeuren van de manege van een metalen laag hebben voorzien. Een zorginstelling mag een beroep doen op de PR-afdeling bij het organiseren van de jaarmarkt en het maken van brochures, de drukkerij krijgt gratis expositieruimte in de ontvangsthal. Een school mag de schoolkrant afdrukken via het kopieerapparaat van de aannemer, de leerlingen komen op hun vrije woensdagmiddag het zwerfafval opruimen dat op het bedrijfsterrein ligt.”
‘Winst’
,,Goodwill, reclame voor het bedrijf, teambinding, iets betekenen voor verenigingen, naamsbekendheid: het zijn allemaal ingrediënten die voortvloeien uit de matches die bedrijven en non-profit organisaties kunnen maken tijdens de Beursvloer”, vervolgt de welzijnsstichting. ,,De voordelen zijn legio. Iedereen is erbij gebaat, de winst wordt behaald zonder te betalen. Verenigingen en organisaties zijn geholpen en het bedrijf verrichtte een goede daad voor de Sliedrechtse samenleving. Iedereen tevreden!” Zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven kunnen zich inschrijven met hun vraag of aanbod op www.beursvloersliedrecht.nl. Voor vragen kan men bellen met Charlotte Brouwer. Haar nummer is 0184-416729.

Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!