Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College wil opruimplicht voor paardenpoep invoeren'
26feb 2015

College wil opruimplicht voor paardenpoep invoeren

SLIEDRECHT - De gemeenteraad bespreekt in de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdagavond 10 maart de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor 2015. Eén van de wijzigingen die het gemeentebestuur voorstelt is het invoeren van een opruimplicht voor paardenpoep.

,,Er is nu nog sprake van rechtsongelijkheid tussen hondenbezitters en ruiters”, schrijft het college. ,,Hondenbezitters zijn verplicht de uitwerpselen van hun hond op te ruimen terwijl voor paardenpoep geen opruimplicht geldt in de huidige APV (die in 2009 is vastgesteld, red.). In theorie kan het gebeuren dat een BOA (een buitengewone opsporingsambtenaar, red.) een proces-verbaal uitschrijft aan een hondenbezitter terwijl er ook een ruiter voorbijrijdt waarvan het paard op de weg poept. De BOA heeft dan geen mogelijkheid om die ruiter een proces-verbaal te geven. Hoewel overlast van paardenpoep een minder groot probleem is dan hondenpoep komen er jaarlijks toch enkele klachten binnen bij de gemeente. Melders geven met name aan dat ze de rechtsongelijkheid met hondenbezitters niet kunnen begrijpen.”
‘Kanttekening’
B&W plaatst in het raadsvoorstel wel de kanttekening dat ‘net als met hondenpoep’ de opruimplicht voor paardenpoep moeilijk is te handhaven. ,,Alleen in heterdaad-gevallen kan een BOA of politieagent een proces-verbaal uitschrijven. In andere gevallen is niet te bewijzen dat de uitwerpselen afkomstig zijn van het desbetreffende dier.”


Deel dit bericht met je vrienden!