Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beursvloer: 'Win / win kansen voor bedrijven en organisaties''
26feb 2015

Beursvloer: 'Win / win kansen voor bedrijven en organisaties'

SLIEDRECHT - Donderdag 28 mei vindt tussen 16.00 en 18.00 uur in het Griendencollege de 2de Sliedrechtse Beurvloer plaats. Bedrijven en organisaties/verenigingen en instellingen komen er met elkaar in contact om te bezien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. In 2014 werden 26 matches gemaakt. Wethouder Tanis, ambassadeur van de Beursvloer, noemt dit een uitstekende gelegenheid voor bedrijven om het ''Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' daadwerkelijk op de kaart te zetten. "Er zijn alleen maar voordelen te behalen voor iedereen."

Geld hoeft er niet aan te pas te komen tijdens de Beursvloer, sponsoren is niet het doel. Het gaat om een uitwisseling van diensten en mogelijkheden. Waar is behoefte aan? Wat zouden we (terug)willen?Wat kunnen we elkaar bieden? Hoe wordt mijn bedrijf er wijzer van? Wat kan ik er tegenover zetten? Dit zijn de achterliggende vragen die aanbieder en vrager kunnen stellen als zij met elkaar in gesprek raken.

Voorbeelden:
* Een bedrijf heeft een voorraad verpakkingsmateriaal over en wisselt deze uit tegen een middag voetbaltraining voor de magazijnmedewerkers.
* Een select groepje uit een muziekvereniging speelt tijdens een personeelsavond leuke dansmuziek  en verdient daarmee het opzetten van de website door een medewerker van de ICT-afdeling.
* De schuur van de kinderboerderij wordt door de ijzerwerkers geverfd met blikken overtollige verf van de scheepswerf, wat zij terug krijgen is publiciteit door vermelding op het informatiebord en in de brochure.
* Het seniorencomplex wordt geholpen bij herinrichten van de binnentuinen, een jaar lang mag 1 avond in de week het biljart gebruikt worden door medewerkers van het hoveniersbedrijf.
* De instelling voor gehandicapten geeft alle medewerkers van het metaalbedrijf een doosje bonbons omdat ze de staldeuren van de manege van een metalen laag hebben voorzien.
* De zorginstelling mag een beroep doen op de PR afdeling bij het organiseren van de jaarmarkt en het maken van brochures, de drukkerij krijgt gratis expositieruimte in de ontvangsthal.
* Een school mag de schoolkrant afdrukken via het kopieerapparaat van de aannemer, de leerlingen komen op hun vrije woensdagmiddag het zwerfafval opruimen dat op het bedrijfsterrein ligt.

Goodwill, reclame voor het bedrijf, teambinding, iets betekenen voor verenigingen, naamsbekendheid, het zijn allemaal ingrediënten die voortvloeien uit de matches die bedrijven en non-profit organisaties kunnen maken tijdens de Beursvloer. De voordelen zijn legio, iedereen is erbij gebaat, de winst wordt behaald zonder te betalen. Verenigingen en organisaties zijn geholpen. Het bedrijf verrichtte een goede daad richting de Sliedrechtse samenleving.
Iedereen tevreden!

Zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven kunnen zich inschrijven met hun vraag of aanbod op de website www.beursvloersliedrecht.nl. Voor vragen kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Charlotte Brouwer, tel. 0184-416729.

Zie ook:
Inschrijving Beursvloer Sliedrecht 2015 van start (do, 13 nov 2014)
1e Beursvloer Sliedrecht succesvol (di, 20 mei 2014)
Lokatie Beursvloer Sliedrecht bekend (ma, 14 apr 2014)
Oranje Fonds steunt Beursvloer Sliedrecht (do, 3 apr 2014)
Eerste Beursvloer Sliedrecht komt eraan (ma, 27 jan 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!