Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechtse soldaat veroverde op de dansvloer het hart van een Brabants meisje'
27feb 2015

Sliedrechtse soldaat veroverde op de dansvloer het hart van een Brabants meisje

SLIEDRECHT - De vonk sloeg over op de dansvloer. ,,Tijdens de zomervakantie van 1960″, weet Christa Vuik, toen nog Smulders geheten, zich nog goed te herinneren. ,,We stonden op een camping in Den Haag en gingen elke woendagavond dansen in ‘s-Gravenzande.” De soldaten die hun dienstplicht vervulden in het nabijgelegen De Lier zochten ook vertier in het kustdorp. Op één van hen werd ze verliefd. Vijf jaar later, gisteren precies vijftig jaar geleden, stapten Cor en Christa in het huwelijksbootje.

,,We zijn toen ook samen gaan wonen. In Sliedrecht, waar ik ben geboren en getogen”, vertelt Cor, die vanwege de tijd die hij in militaire dienst doorbracht de liefde van zijn leven aanvankelijk weinig zag. ,,We hielden contact via briefwisselingen. Toen ik weer thuis kwam, zagen we elkaar elke week.” Ook dat viel nog niet mee want Christa woonde in Tilburg. ,,De ene week reisde ik naar Brabant en de andere week kwam zij hier naar toe.” Toen ze elkaar het Ja-woord gaven, hoefde dat niet meer. Het kersverse echtpaar bouwde een nestje in de Lijsterweg. ,,In een eengezinswoning. Daar hebben we 46 jaar met veel plezier gewoond.” ,,Of ik het al meteen naar mijn zin had in Sliedrecht? Ja hoor, ik pas me gemakkelijk aan.” De moeder van twee kinderen (inmiddels 49 en 46) en oma van twee kleinkinderen is een vrouw van weinig woorden. Het recept voor een lang, gelukkig huwelijk lepelt ze zo op. ,,Het gaat gewoon.” Als één van de gasten opmerkt dat het een kwestie van geven en nemen is, kan ze dat beamen.
A.W. De Landgraafstraat
Het feest wordt in huiselijke kring gevierd. Als haar kleinzoon binnenvalt, laat hij opa en oma weten dat hij in de buurt komt wonen. Hij gaat een appartement betrekken in de Geulstraat. Dat is op loopafstand van de A.W. de Landgraafstraat waar ze naar toe zijn verhuisd omdat Christa, die in een rolstoel zit, een aangepaste woning nodig had.
Julianastraat
Ze zijn respectievelijk 75 en 76 jaar. Cor ging elf jaar geleden met pensioen. In de laatste tien jaar van zijn werkzame leven was hij conciërge op de vroegere Prinses Julianaschool, wat nu Oranje Nassau is. ,,Dat was wat ze toen een Melkert-baan noemden. Daarvoor was ik loonadministrateur bij Slob B.V., een scheepswerf die later naar Papendrecht is verhuisd. Dat heb ik tot m’n vijftigste gedaan.” Zijn wieg stond in de Admiraal De Ruyterstraat. ,,Maar het grootste deel van mijn jeugd en tot we trouwden heb ik in de Julianastraat gewoond. Dat is hier vlakbij, waar ze Het Havenkwartier aan het afronden zijn. Wat dat aangaat is het wel mooi om hier weer te wonen.”


Deel dit bericht met je vrienden!