Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tentoonstelling over de vroegere Wijk B is nog tot 4 april te bezichtigen'
27feb 2015

Tentoonstelling over de vroegere Wijk B is nog tot 4 april te bezichtigen

SLIEDRECHT - De fototentoonstelling over Wijk B is op 4 april a.s. voor het laatst te bezichtigen. De Historische Vereniging Sliedrecht attendeert hierop voor het geval u niets wil missen en plannen hebt om te komen kijken. De vroegere Wijk B was het gedeelte van de dijk vanaf de Boslaan tot de grote kerk. Sliedrecht zag er in die tijd wel even anders uit.

Gevarieerde bebouwing binnen en buitendijks: van eenvoudige woningen tot statige herenhuizen. Talrijk waren ook de vanaf de dijk bebouwde stoepen. Behalve grotere en kleinere woonhuizen zag je ook veel winkels. Misschien was Sliedrecht in die tijd wel idyllischer dan vandaag. Karakteristiek was het zeker wel.

Maar het woongerief van toen was niet altijd hetzelfde als nu.
Grote gezinnen in kleine huizen was normaal en bovendien was men aan de omstandigheden en mensen wisten vaak niet beter.
De tijd en de omstandigheden veranderen voortdurend. Daarom is het vooral voor de jongere Sliedrechters interessant de expositie over Wijk B te zien.

Meer dan 250 foto's geven een indrukwekkend beeld van de tijd van het Sliedrecht van toen. U kunt de expositie bewonderen in het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101.

Het boek van Wijk B is verkrijgbaar in het Sliedrechts Museum en bij Boekhandel De Waard. Op de foto ziet u de Kerkbuurt van vroeger waar autoverkeer normaal was. Zelfs de blauwe autobussen van de TP (De Twee Provinciën) reden door de Kerkbuurt.

Het waren andere tijden. Het Sliedrechts Museum is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend. Als extra attractie wordt op zaterdagmiddag een verhaal verteld door de groep Dialect van de Historische Vereniging.Deel dit bericht met je vrienden!