Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderbijbeldag en Tienerbijbeldag bij Hervormde Gemeente'
28feb 2015

Kinderbijbeldag en Tienerbijbeldag bij Hervormde Gemeente

SLIEDRECHT - Afgelopen woensdag, midden in de voorjaarsvakantie, hield de Hervormde Gemeente een Bijbeldag  voor kinderen en tieners. Matthijs Huijzer maakte hier een foto-impressie van.

Circa 180 kinderen verzamelden zich in de Maranathakerk aan de Lijsterweg, die voor de gelegenheid was versierd met vlaggetjes en een enorme Goliath van drie meter. Het ging deze dag over ‘Dapper’. Daarbij werd het Bijbelverhaal verteld van David die Goliath versloeg met een steentje, maar vooral doordat hij vertrouwde op God. Er werden veel liedjes gezongen en alle kinderen knutselden een medaille in elkaar. De oudste jongens konden voetballen op het schoolplein.
Speurtocht
In de middag was er voor de wat oudere kinderen een speurtocht door de wijk waarbij diverse schatkisten waren verstopt in de tuinen. Het regende wel wat, maar de ‘dappere’ kinderen lieten zich daar niet door afschrikken. De jongste kinderen bleven binnen om allerlei spelletjes te doen. Van sjoelen tot puzzelen en van een bingo tot poppenkast.
Bosspel
De tieners hadden hun eigen programma in De Handpalm aan de Merwestraat. Met ruim zestig jongeren werden twee verhalen uit de Bijbel doorgenomen, te weten: het Paasverhaal en de gelijkenis van de verloren zoon. Ook zijn zij actief bezig geweest, onder andere met een bosspel in het toch wel wat natte Alblasserbos. Daarvoor had elke groep eerst een herkenningsteken in elkaar geknutseld. De oudste tieners vertrokken in de avond naar een boer om daar, zittend op hooibalen, naar een spannende film te kijken. Vervolgens werd de nacht, slapend of niet, met elkaar doorgebracht in De Handpalm.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!