Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Meerderheid pollstemmers kiest voor een weekmarkt op de Kerkbuurt'
28feb 2015

Meerderheid pollstemmers kiest voor een weekmarkt op de Kerkbuurt

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse gemeentebestuur heeft een kaderstellend evenementenbeleid gemaakt. Hierin stelt zij voor het Burgemeester Winklerplein aan te wijzen als evenemententerrein. Het college schrijft ook dat zij wil onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de weekmarkt, die elke woensdag op het Winklerplein wordt gehouden, te verplaatsen naar de omgeving van de Kerkbuurt. Sliedrecht Vandaag peilt door middel van een poll wat sitebezoekers van dit idee vinden. Sinds gistermorgen is er precies vijftig keer gestemd. Een ruime meerderheid is positief over een verplaatsing en ziet de marktkramen het liefst in de winkelstraat en/of op het Merwedeplein.

60 procent kiest voor midden op de Kerkbuurt en 18 procent voor de omgeving van de Kerkbuurt. Elf sitebezoekers vinden dat de markt op het Winklerplein thuishoort.
De eerste reactie die bij het artikel (zie ‘Gerelateerde berichten’) werd geplaatst was afwijzend. Hierin staat dat een markt op de Kerkbuurt onmogelijk is. ,,De grote auto’s voor de kramen kunnen er niet komen, keren of parkeren.” ,,Je kan er toch op via de ene kant en af via de andere?”, countert een andere sitebezoeker. ,,Kan je je het Baggerfestival nog herinneren? Toen stonden er toch ook marktkramen van het Merwedeplein tot helemaal over de Kerkbuurt. Aan beide zijden nog wel liefst.” ,,Doe maar op de Kerkbuurt”, schrijft zij. ,,Geen gezeur over parkeerplaatsen en wellicht levert het de ondernemers nog wat op.” ,,Goed idee om de markt naar de Kerkbuurt te verplaatsen. Dan kun je op woensdag ook weer normaal parkeren op het Winklerplein en wellicht trekt het ook meer bezoekers naar de Kerkbuurt”, is een soortgelijke reactie.
Ook werd een reactie geplaatst dat hiermee het ‘eigenlijke probleem’ niet wordt opgelost. ,,Een markt op de Kerkbuurt is een prima idee als de Kerkbuurt wordt opgeknapt en sprake is van een gecentreerd winkelaanbod.”
Bron: Erik de BRuin.


Deel dit bericht met je vrienden!